Arkisto: Maaliskuu 2008

Kansan Uutisten Viikkolehti

Sunnuntaina 30. maaliskuuta 2008

uutisoi 28.3.2008 seuraavan asiasisällön:-Työeläkelaitosten selvitysvelvoite kansalaisen eläkkeeseen oikeuttavasta työhistoriasta rajataan viiteen vuoteen.Kansalainen on sen jälkeen itse vastuussa sitä aikaisemmista eläkekertymätiedoistaan.Laki on suunniteltu astuvaksi voimaan noin kymmenen vuoden siirtymäajan puitteissa.

Jo aiemmin, joitakin vuosia sitten, muutettiin verolakeja samaan suuntaan.Kansalaiset saivat taakakseen kuittien säilyttämisen kuuden vuoden ajan (ja kuitit ovat yhä useammin paperia jolta teksti häviää !).Jo tämä oli mielestäni uudistus joka pyrki arveluttavin keinoin säästämään valtion rahaa- siis siten, että kansalaisilta jää pakostakin huomaamatta paljon oikeuksiaan ja kuitit ovat katoavaisia.Rosvon logiikalla kerätään rahaa heikoimmilta siirrettäväksi vahvimmille…

Suomeksi tämä eläkelaitosten velvollisuuksien poisto tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Äo-tasoltaan heikompi ihminen velvoitetaan itse pitämään kirjaa eläkekertymästään viittä vuotta aikaisemman työhistoriansa osalta.Jokainen ymmärtää, että tämä on monessa tapauksessa mahdoton tehtävä.Kysymys kuuluukin:Kuka auttaa heikkoja tässä uskomattoman roistomaisessa maailmassa, jossa suositaan isoja ja potkitaan ihmistä päähän.Ihmisoikeuksia käytännössä poljetaan taas kerran tälläkin idealla.On aivan varmaa että eläkeyhtiöt voittavat ja pidän varmana myös sitä että monet ihmiset tuhoutuvat tämän väkivaltaisen lain vuoksi.Syrjäytetyt ovat usein hyvin yksin- he myös vanhenevat yksinVanhetessaan ihminen menettää vähitellen kykynsä huolehtia asioistaan- jos kykyä sitten on paljon ollutkaan.Tullaan tilanteeseen jossa auttajaa ei ole.

Kun ajattelen useita työtovereitani vuosien varrelta löydän helposti monia, jotka tämänkaltainen hallintotapa lypsää aivan tyhjiksi.Monet ehkä menehtyvätkin.

Kerjäläisluokan synnyttäminen näyttää olevan yksi katastrofikapitalistien tavoite.Tällaiset lait edesauttavat kerjäläisluokan muodostumista, kuten niin monet muutkin viime vuosina laaditut, aina vahvemman etua ajavat lait.On pöyristyttävää että tasa-arvo ja demokratia voidaan tuhota tällaisilla näennäisesti viattomilla säädöksillä.

Syrjäytettyjen yksinäistymisprosessia on Vanhasen hallitus edistänyt tehokkaasti  toimillaan työttömien yhdistyksiä vastaan.Monet yhdistykset ovat joutuneet lopettamaan tai ainakin supistamaan toimintaansa.Näin on saatu aikaan, että päähänpotkitulla ei ole edes vertaistukea kurjuudessaan.Vanhasen hallituksen toimet ovat yhteiskunnanvastaisia ja lähes vertaansa vailla Suomen historiassa.Vain Snellman aikoinaan onnistui tuhoamaan vielä enemmän, kun vahvaa markkaa puolustaessaan antoi sadantuhannen suomalaisen kuolla nälkään vuosina 1867-68 kun koko maassa oli katovuosi.

Nykyinen hallintotapa on omaksuttu Suomeen suuresta maailmasta.Apinamaiset poliitikkomme kilpailevat keskenään siitä kuka parhaiten (lue:pahiten) kopioi uusliberalistisia hallintotoimia maista, jotka ovat kaukana Suomea jäljessä esimerkiksi terveyden- ja sosiaalihuollon aloilla.Heillä tuntuu aina olevan kova tarve totella jotain ulkopuolista auktoriteettia.Muistelen vain miten samat poliitikot aikoinaan nuolivat Neuvostoliittoa.He tuhoavat Suomen niin ettei jää kiveä kiven päälle.Heidän toimistaan on hyötyä vain harvoille- niille joiden väkivaltaisuus ja häikäilemättömyys on tuottanut heille suuria omaisuuksia.

Sanotaan, että suuren omaisuuden takana on aina rikos.Nykyään tuntuu yhä useammin siltä, että tuo rikos on kansanmurha.Ehkä joku on sitä mieltä ettei sadan miljoonan kupru ole kansanmurha.

Kehoitan kaikkia kansalaisia miettimään tarkoin millaisia poliitikkoja äänestävät.Sellaisiako , jotka ovat vain suuryhtiöiden kumileimasimia, vai sellaisia kuten esikuvani Robert F. Kennedy:Ihmisiä jotka toimivat ihmisten parhaaksi.

Kun Robert Kennedy oli saanut kuolettavan annoksen murhaajien aseesta Los Angelesissa kesäkuussa 1968, ollessaan jo käytännöllisesti katsoen Yhdysvaltain seuraava presidentti,hän ehti viel kysyä:”Loukkantuiko joku muu?”

Tänään täytin 49 vuotta

Sunnuntaina 30. maaliskuuta 2008

Vietin syntymäpäivääni vaalityössä, Länsikeskuksen Maalaismarkkinoilla.Kansan Uutisten viikkolehtiä meni kaikki varatut 400 kpl ja Vasemmistoliiton poliittista tavoiteohjelmaa kiitettävästi-Oli oikein mukava päivä.Tapasin uusia ihmisiä ja sain haastattelun mm. Annika Lapintieltä.Hän kommentoi Matti Vanhasen puheita siitä että Suomen köyhyysongelmia pidetään muka liikaa esillä:Vanhanen on sitä mieltä eettei köyhillä ole niin väliä kunhan enemmistö jotenkin pärjää.

Haastattelu on kuultavissa Vartti Vasemmalta- ohjelmassa ti klo 11.30 ja 18.00, ke klo 14.30, pe klo 14.00 ja la klo 17.00.Tällöin kuulet myös Turun Vasemmistoliiton uuden johdon, Mirka Muukkonen; Markus Varjonen ja Markku Hongisto, mietteitä.Vaalihaastattelussa on alkavalla viikolla Matti Kapanen.

Vaalityö on mukavaa.Meitä oli päivän mittaan teltalla toistakymmentä ehdokasta ja tuntuu, että päivä oli onnistunut.Vaaleihin on vielä aikaa mutta homma on lähtenyt käyntiin.

Turun postikeskus

Perjantaina 28. maaliskuuta 2008

on Reitti-lehden mukaan taas lakkautuslistalla.Ainakin Turku on yksi niistä paikkakunnista joilla Posti ei investoi uusiin koneisiin.Koska vanhojen koneiden elinkaari alkaa olla lopussa ovat postilaiset tulkinneet tämän siten, että Postia alasajetaan Turussa.Varmaan tulee näennäisiä säästöjä kun keskitetään lajittelu Vantaalle…

Mielestäni Suomen Postin pitäisi olla valtakunnallinen laitos, joka toimisi joka kylässä.Postien lakkauttamiset ovat yksi naula syrjäseutujen arkkuu.Nyt on jo Turkukin tulkittu syrjäseuduksi-ehkä lajittelu viedään vielä Kiinaankin?

Mielestäni Posti voisi edustaa Suomen tasavaltaa ja sen palveluja kaikkialla.Maamme oli ennen yhtenäinen, oma isänmaamme, kun kaikkialla oli posteja.Ajan henki on se että kaikki keskitetään.On perustettu Varsinais-Suomen Poliisi joka toimii koko maakunnan alueella-paikallisia poliiseja ei enää ole…

Posti ja poliisi ovat turvallisuutta.Niiden pitää olla kvartaalikapitalismin ulkopuolella, yhteistä omaisuuttamme.Suomen kansa tarvitsee yhteisiä asioita.Mutta EU rakentaa luokkayhteiskuntaa harvojen eduksi.Tuntuu etteivät kaikki ihmiset mahdu enää maailmaan.Juutalaisia hävitettiin polttamalla-köyhät jätetään nyt nääntymään syrjäseuduille ilman palveluja.

On ihme ettei Eu:ssa ole mitään toimivaa oppositiota joka puolustaisi kansojen perusoikeuksia hirmuvaltaa vastaan.

Mirka Muukkonen Turun Vasemmistoliiton johtoon

Torstaina 27. maaliskuuta 2008

Tulin juuri kotiin Turun kunnallisjärjestön kokouksesta jossa tehtiin henkilövalintoja.Turun kunnallisjärjestön johtoon nousi nuori nainen.Jjo valtakunnallisestikin tunnettu tekijä politiikassa, pätkätyöläinen Mirka Muukkonen valittiin Turun Vasemmistoliiton uudeksi puheenjohtajaksi ilman vastaehdokasta.Olen iloinen Mirkan valinnasta.Uskon että hänen johdollaan Vasemmistoliitto kulkee kohti menestystä.Mirkaan tutustut helpoimmin hänen blogissaan, jonka osoite on sivun laidassa.Haastattelun kuulet taajuudella 91,5 Mhz tiistaista 1.4 lähtien.Mirka edustaa Tulenkantajanaiset- yhdistystä.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Markus Varjonen, Åbo Gröna Vänsterin nuori edustaja.Markuksen kädenjälki näkyy mm. vaaliohjelmassamme “Turku Raiteille”, joka niinikään hyväksyttiin kokouksessa.Markus on myös ehdokkaanamme kunnallisvaaleissa ja hänen haastattelunsa kuulet vielä kevään aikana Vaalit 2008- ohjelmassani.Markus voitti äänestyksessä Markku Hongiston, joka valittiin toiseksi varapuheenjohtajaksi sekä Pekka Aaltosen.

Markku Hongisto työskentelle Turun Yliopistossa ja on 54-vuotias Työn ja Tutkimuksen Vasemmistoliiton edustaja.Hänen, kuten muidenkin valittujen kommentit tuoreeltaan kuulet Vartti Vasemmalta- ohjelmassa ti klo 11.30 ja 18., ke klo 14.30, pe klo 14.00 ja la klo 17.00.

Kokouksessa valitiin myös kunnallistoimikunta johon itsekin pääsin jäseneksi.Kerron radiossa lisää.Siis Radio Robin Hood 91,5 Mhz yllämainittuina aikoina.

Ehdokkaita asetettiin 81 kpl, loput 19 paikkaa täyttää kunnallistoimikunta myöhemmin.Myös minun ehdokkuuteni vahvistettiin, joten en ole turhaan kirjoitellut tänne :).Kokouksessa oli ennätysmäärä väkeä.Vasemmistoliitto on vahvassa nousussa Turussa.

Eilen tein radiohaastattelun Pelastusarmeijan ruokajonossa

Torstaina 27. maaliskuuta 2008

ja sain vinkin nettikirjoituksesta “Kirje YK:lle”.Se on kirjoitus jossa listataan Suomen valtion ihmisoikeusloukkauksia joista on tehty valituksia YK:iin.Googlella löytyy mut ainoastaan välimuistista.Ehkä joku yrittää vaikeuttaa tiedonsaantia, kuten Suomessa nykyisin on tapana.Ehkä täällä pian ammutaan toimittajia kuten Venäjällä.

Sananvapaus ja oikean tiedon vapaa saatavuus ovat ensiarvoisen tärkeitä demokratian kulmakiviä.Me hukumme viihteen virtaan ja suurin osa massatiedotuksesta käsittelee toisarvoisia aiheita.

Kansan Uutiset 26.3 kertoi vihdoin myös pitkään kaipaamaani tietoa sosiaali- ja terveysmaksujen korotuksista.Ne nousevat 16,6 % elokuun alussa 2008 ja komitea suosittelee lisäksi niiden sitomista indeksiin siten, että jatkossa ne nousisivat joka toinen vuosi.

Vasemmistoliittto vastustaa näitä maksuja.Suomen terveydenhuolto on jo muutenkin potilaalle kallista-potilasmaksut muodostavat 23 % terveydenhuollon tuloista ja valtio vain 22%.Esimerkiksi Saksassa potilaiden osuus on alle 10% ja muualla Euroopassa järjestään pienemmät kuin Suomessa.Maksut pitäisi kokonaan poistaa ainakin vähävaraisilta ja valtion osuutta lisätä.Tämä ei toteudu niin kauan kuin nykyiset puolueet ovat vallassa.

Vasemmistoliitto on hyvä ratkaisu pienituloisille.Olemme ainoa suuri puolue Suomessa joka ei jätä osaa ihmisistä heitteille.Emme suosi luokkajaon palauttamista yhteiskuntaan.Toivottavasti saamme voimaa asiamme ajamiseen.Muistathan äänestää.

Haluan myös korjata sen yleisen harhaluulon että Vasemmistoliitto olisi pieni poliittinen voima.Turussa olemme aina olleet merkittävä tekijä.Viime kunnallisvaaleissa saimme 14,1% äänistä ja kymmenen valtuutettua.Tällä hetkellä valtuutettuja on 11.Uskon että kuljemme kohti suurta valivoittoa jo siksi että yhä useammat joutuvat huomaamaan nykypolitiikan tuhoisuuden.Ainakin hyviä ehdokkaita meillä on jo lähes täysi lista vaikka vaaleihin on vielä seitsemän kuukautta.Mukaan tosin mahtuu vielä parikymmentä vaikuttajaa.Tervetuloa mukaan vahvaan demokraattiseen liikkeeseen!

Älyttömän hienoja vehkeitä

Keskiviikkona 26. maaliskuuta 2008

nämä puhelimet.Yks lähetti 8 tyhjää tekstaria kaverille, joka hiiltyi…Toinen soitti taskusta A:lle vaik näppäinlukon piti olla päällä ja osoitekirjassakin epänumero alussa.Taitaa olla kohtalon johdatusta-Kohtalo on siis sähköinsinööri.

Muuten olen sitä mieltä, että hallituksen  sikailut hinnakorotusten muodossa ja etujen jakaminen suosikeille pitää lopettaa.

Mitä tänään ajattelin herätessäni

Maanantaina 24. maaliskuuta 2008

Kello ei ole vielä seitsemääkään.Juon aamukahvia kun kirjoittelen tänne.Miksikö näin aikaisin , vaikka on Pääsiäismaanantai ja vielä olisi voinut nukkua?Ehkä siksi etteivät ihmisaivot pidä sapattia.Herätessäni huomasin ajattelevani Päivi Ahosen, metalliliiton demarin kirjoitusta Uutispäivä Demarissa viime viikolla.Siinä Päivi hyökkäsi Metalli 49:n johtoa vastaan nimittelemällä heitä stalinisteiksi ja peräänkuulutti “normaaleja vasemmistoliittolaisia” stalinistien vastakohtana.

Päivi parka.Hän on jäänyt oppositioon omassa ammattiyhdistyksessään vaikka on Normaali.On ihan ymmärrettävää että häntä harmittaa.Isot pahat pojat pitävät valtaa ja Päivin normaalimaailman rakentaminen ei oikein onnistu, vaikka tyttö hyvin tietää että se on niin väärin.

On se niin väärin.Päivin sosialidemokratia näyttäisi tarkoittavan paikoilleen jämähtänyttä luokkayhteiskuntaa jossa synnytään orjaksi ja kuollaan orjana;synnytään herraksi ja kuollaan herrana.Ja pikkuporvari siinä välissä, säälittävänä, odottaa kuin koira luutaan ylemmiltään.

Sen luun vuoksi on maailmassa tapahtunut paljon kaikenlaista.Se luu on pelokkaan sopulin palkinto siitä että juoksee mereen muiden sopulien kanssa.Onko Päivi niin ettei ylempiään saa vastustaa?Arbeit macht frei?

Autoritaarinen persoonallisuus pyrkii leikkaamaan tajunnastaan kaiken mikä vähänkin uhkaa tuttua ja turvallista maailmankuvaansa.Puhe “normaalista” viittaa siihen että eri mieltä ei saisi olla.Kaikkien ammattiosastojen pitäisi olla Jack Friendlyn komennossa-koska hän tuntee asiamme ja on Johtajamme.Ja saa puolestaan käskyt ylemmiltään.

Sosialidemokraatit ovat porvarillinen, muutoksia vastustava puolue jos Päivi Ahonen,alistumisen vaaliliiton ehdokas,edustaa puolueen “normaaliasennetta” mitä tulee poliittisiin aloitteisiin.Heidän maailmansa on valmis:sosiaalista nousua ei ole, muiden arvojen kuin talouden asemasta ei keskustella.Arvot ovat hierarkisessa järjestyksessä:Ensin talous ja paljon sen alapuolella demokratia, sananvapaus, ihmisoikeudet ja kaikki se mikä tekee ihmisestä ihmisen.Jäljellä on vain luusta kilvoitteleva eläin joka yrittää muovilla peittää elämänsä kurjuuden.Jäljellä ei ole särmää eikä omaa tahtoa joka pitää ihmisen eläimen vastakohtana.

Keskiluokkaistuminen on vaarallinen asia ihmisenä pysymisen kannalta.Kun kaikki energia menee keskiluokassa pysymiseen ei todellisiin ongelmiin jaksa puuttua.Todellisia ongelmia ovat hallitsematon talous joka pyyhkäisee demokratian olemattomiin, sananvapauden rajoitukset joita ajetaan muka hyvän asian edistämiseksi (todellisuudessa pyritään turvaamaan oma asema),yritykset intialaisperäisen kastijaon tuomiseksi Suomeen ja muut hierarkiset toimenpiteet jotka tähtäävät kaikki samaan:saavutetun aseman säilyttämiseen.

“Normaali” ihminen on tyytyväinen asemaansa eikä kyseenalaista ylempiensä viisautta-vaihtoehtoja ei saa esittää.Ennen oli jumala määrännyt sen ketkä kuuluivat kylän kermaan, ketkä näiden palvelijoihin ja ketkä suureen enemmistöön:kurjalistoon.Nyt sen määräävät pääoman omistajat joiden valta on suhteettoman suuri järkeen nähden.Päivi Ahonen-miksi pönkität tällaista yhteiskuntarakennetta joka on autoritaarinen ja demokratian vastainen?Yhden jumalan palvelijat, fundamentalistit, eivät pidä siitä että valta olisi kansalla-siis ihmisillä jonkinpakottavan voiman sijaan.

Onko demokratiavaje tasa-arvoa, olkoon sen aiheuttaja jokin jumala tai oligarkki?Onko tasa-arvoa ottaa kaverilta vai antaa tälle?Minä ainakin pärjään sitä paremmin mitä paremmin ihmiset yleensä pärjäävät.En tarvitse kurjalistoa asemani pönkittämiseen.Tällä planeetalla on tilaa kaikille.

Tänään tein aloitteen luomalla adressin

Sunnuntaina 23. maaliskuuta 2008

Adressit.com sivuille.Se löytyy täältä:www.adressit.com/wil.

Pitkäperjantai

Perjantaina 21. maaliskuuta 2008

Eilen tuli selväksi että radio-ohjelmia saan tehdä jatkossakin ja vieläpä enemmän kuin ennen.Se on hyvä.Tänään vapaapäivä ja oikeastaan pieni loma.Politiikassa hiljaista, no , vietetään sitten Pääsiäistä vaan.

Jos joku tietää jotain terveyskeskusmaksujen sitomisesta indeksiin olen kiitollinen tiedoista.

Kiirastorstai

Torstaina 20. maaliskuuta 2008

ja kevyempi päivä.Ehtii päivittämään asunnon-ehkä?Ettei kompastele lehtiin :).

Olen tavattavissa Länsikeskuksen hyväntekeväisyysriehassa 29.3 klo 10-14.Teen silloin radio-ohjelmaa Ekotorilla Nuppulantiellä.Seuraavana päivänä notkun Länsikeskuksen Euromarketin pihalla Viilarinkadulla, jossa on Vasemmistoliiton vaaliteltta.Siellä on silloin Maalaismarkkinat.

Ajattelin, kun olen Lähiradioyhdistyksen ohjelmaryhmässä, että voisitte kertoa millaista ohjelmaa Robin Hoodista haluaisitte kuulla.Laitan jossain vaiheessa Robin Hoodin ohjelmiston tänne vaalisivuilleni helposti tulostettavaan muotoon.

Nähdään.