Arkisto: Huhtikuu 2008

Vasemmiston

Keskiviikkona 30. huhtikuuta 2008

pitäisi olla mediassa esillä aina yhtä paljon kuin Vappuna.Arhinmäki ja Holm sekä toisaalla Saramo ja Kontula puolustivat arvojamme hyvin.Samoin Stakesin eläköityvä johtaja Vappu Taipale, joka on aina ollut heikompien puolustaja vaikka onkin demari.

Nyt lässyttää kuiva narisija Matti Vanhanen, jonka olemus on kuin suoraan niukkuuden helvetistä.Kyllä tämä hallitus saisi kaatua.

Vapunaatto

Keskiviikkona 30. huhtikuuta 2008

TV:ssä kysellään tänä aamuna mihin vasemmistoa enää tarvitaan?Vastaus on selvä:oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentamiseen.Tämä keskiluokkaistunut maailma on sisällöllisesti niin köyhä ettei muovin takaa näy enää ihmistä.Vasemmistoa tarvitaan enemmän kuin koskaan tarjoamaan vaihtoehto tälle köyhyydelle.

Tänään on työturvallisuuspäivä

Maanantaina 28. huhtikuuta 2008

Työturvallisuus on aihe, joka ei koskaan saisi olla taustalla.Kokemukseni mukaan ainakin rakennusalalla työturvallisuus otetaan vakavasti.Onnettomuudet eivät kuitenkaan vähene toivotulla tavalla.Miksi?

No siksi, että alalla on vastuuttomia toimijoita, jotka piupaut välittävät koko asiasta-siitä kun tahtoo olla kustannuksia.Sain juuri viime viikolla selostuksen työtapaturmasta joka johtui piittaamattomuudesta.Tapaturmaa yritettiin peitellä ja työntekijä, joka vaati asiassa tutkimuksia sai lopputilin.Eikä tässä kaikki.Samalla työmaalla tapahtui vähän myöhemmin kuolemaan johtanut tapaturma.

Kun irtisanottu työntekijä pyysi apua Rakennusliitolta oli apu torjuttu.Liiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi oli sanonut Rakennusliiton käyvän oikeutta vain selvissä tapauksissa joista tulee rahaa liiton kassaan.

Sak ei oikein kunnostaudu tässä tapauksessa, jonka kaikkia yksityiskohtia en luonnollisestikaan tunne-tutkimusta ei ole tehty.

Mutta SAK on muutenkin etääntynyt arkipäivästä.Sen ekonomisti Olli Koski vaati tänään , Ylen teksti-tv:n mukaan, että ruuan arvonlisäveron alennusvara siirrettäisiinkin palkkaverotuksen puolelle.Entä ne, jotka eivät tule toimeen palkallaan ja ne jotka elävät kalliisti verotetuilla sosiaalisilla tulonsiirroilla?Kuka heitä auttaa kun SAK:nkin solidaarisuus on hyväosaisten puolella?

Suuri osa Suomen köyhyysongelmista selittyy sillä, että ammattiyhdistysliike on hylännyt ne jotka putoavat.Työttömien ja sairaiden, vajaakuntoisten ja muiden sorrettujen asia ei kiinnosta-ainoastaan palkankorotukset….

Ehdotan, että ay-liike palaa juurilleen ja alkaa puolustaa jäsentensä oikeuksia.Metallin vaaleissa, joita käydään parhaillaan, olisi hyvä ottaa uusi suunta.Toivon että Metallin Vaikuttajat voittaa vaalit ja lopettaa tällaisen umpioituneen oman edun tavoittelun vahvoja suosivalla politiikalla.On muistettava, että kuka tahansa voi pudota.Rakentakaa turvaverkkoa myös itsellenne-jos vaikka oma vuoro on seuraavana.

Vanhasen hallitus

Sunnuntaina 27. huhtikuuta 2008

on menettämässä kannatustaan, paitsi kaikkein piintyneimpien porvareiden keskuudessa.Kalevan tilaaman tutkimuksen mukaan hallitusta pitää hyvänä enää 43% haastatelluista ja pääministeriä itseään vain 47 % kun Vanhasen suosio vuonna 2004 oli 67%.Niin, silloin häntä ei vielä oikein tunnettu…

Minusta tämä hallitus, joka jo ensi metreillään osoittautui tyhjänpuhujien kerhoksi, saisi erota heti-Luulen kuitenkin että vasta kunnallisvaalien jälkeen se häipyy rasittamasta Suomea ja palvelemasta äärikapitalistisia piirejä.

Kestetään nyt siihen asti.

Kansallinen veteraanipäivä

Lauantaina 26. huhtikuuta 2008

alkoi juuri. Kun muistelemme sotien veteraaneja toivon, että joku muistaisi myös rauhan, erityisesti suuren talouslaman veteraaneja.He ovat yhä lamassa vaikka muu yhteiskunta on sen jo unohtanut.Tähän joukkoon kuuluu moni niistä jotka taistelivat Suomen lamasta kuten myös lama-ajan lapset.Kun uusi laskusuhdanne lienee alullaan esitän toiveen että oppisimme jotain vitsauksistamme ja osaisimme varautua pahoihin aikoihin myös henkisesti ja ennen kaikkea yhteisönä.

Turun Seudun Työttömät R.Y:n, TST:n

Lauantaina 26. huhtikuuta 2008

avoimessa torstaikokouksessa 24.4 kertoi puheenjohtaja Olavi Nummela että Turun kaupungin avustuksista asetettu toimikunta oli julkaissut esityksensä.Siinä TST ry:n vuokratukea leikattaisiin siten, että kun nyt saamme 90% vuokrasta anteeksi tulisi jatkosssa tämä alennus olemaan vain 50%.

Nummelan mukaan tämä merkitsee rahallisesti kauheaa lovea yhdistyksen käytettävissä oleviin voimavaroihin ja johtaisi raskaisiin leikkauksiin jäsentoiminnassa ja meille hyvin tarpeellisten tilojen luovuttamista pois-ehkä tyhjilleen jättämistä.

Avustustoimikunta on katsonut asiassa vain yhtä puolta- se on laskenut yksi ynnä yksi ja saanut tulokseksi kaksi.Kuitenkin lapsikin tietää, että jos yksi ja yksi lasketaan yhteen on saadun summan vaikutus riippuvainen siitä miten tuo summa luo uusia summia, esimerkiksi luomalla hyvinvointia ja sosiaalista terveyttä kun toisessa vaakakupissa on pahoinvointi , yksinäisyys ja sairauden lisääntyminen joka puolestaan syö kaupungin voimavaroja terveyden- ja sosiaalihuollon puolella.

Apulaiskaupunginjohtaja Virtanen sanoi 22.4 alustuksessaan Manillassa, että kaupungin päätöksentekoa ohjaavat yksinomaan taloudelliset seikat ja että yhteiskunnalliset vaikutukset jätetään arvioimatta päätöksiä tehtäessä.Tämä, katastrofikapitalismiksi ristitty toimintatapa on syönyt Turun kaupungilta jo miljoonia euroja pakotettujen leikkausten muodossa.Se on näennäissäästämistä jolla saadaan jokin tilikirjan kohta näyttämään hyvältä hetkellisesti kunnes tili- ja vastuuvapaus on myönnetty.Venäläisillä on sana joka kuvaa tällaista toimintaa:tuhtaa.Kun vankileireillä oli asetettu työnormit ne täytettiin esimerkiksi siten, että haettiin varastosta aiemmin hakattuja halkoja ja näytettiin ne kirjurille muka päivän työn tuloksena, vaikkei olisi tehty mitään :) (Lähde:Unto Parvilahti;Berijan Tarhat).Turussa tällaista “tuhtaa”ta on ollut lama-ajoista lähtien, se on jäänyt päälle.Elämme siis melkoisessa tarhassa mekin…

Ehdotan ja suorastaan vaadin että tällainen kaupungin ja sen kansalaisten etuja loukkaava tuhtaaminen lopetetaan kokonaan ja heti.TST on ehkä halvin mahdollinen tapa pitää yllä pitkäaikaistyöttömien ja syrjäytyneiden osallisuutta yhteiskuntaan.Työttömien omaehtoinen toiminta ja se innostus joka yhdistyksessä vallitsee on otettava huomioon kun päätetään vuokratuesta ja muista avustuksista.Vai haluaako Turku olla kuin katutappelija , joka potkii vielä maassa makaavaakin?

Turun on myös tehtävä päätös siitä, että sosiaalikeskus laskiessaan toimeentulotukea ei ota huomioon tulona lapsilisiä, jotka ovat valtiovallan lapsille myöntämiä elintärkeitä tukia, kuten ei myöskään verottomia ylläpitokorvauksia toimenpiteessä olevilta työttömiltä työnhakijoilta.Kaupungin pitäisi myös huolehtia siitä että kaikkia kansalaisia kohdellaan kunnioittavasti.Näin ei tapahdu useinkaan tänä päivänä köyhimpien kohdalla.

Näillä toimenpiteillä on kiire.

Perustuslakien ja kansalaisten oikeuksien yli kävellään

Perjantaina 25. huhtikuuta 2008

jatkuvasti.Viimeisin tapaus on ns. urkintalaki , jonka äärikapitalistinen hallituksemme ajaa läpi täynnä hiiriä olevassa Eduskunnassa.Ko. laki antaa työnantajille oikeuden tutkia alaistensa sähköposteja!Hyvästi kirjesalaisuus!

Annika Lapintie kirjoitti:

“On todella huolestuttavaa, että meillä on hallitus ja pääministeri, jotka suhtautuvat täysin kritiikittömästi joidenkin eturyhmien vaatimuksiin. Hallitusta ei näytä vaivaavan, vaikka nämä vaatimukset olisivat perustuslain ja kansalaisten yhdenvertaisen kohtelun vastaisia.

Viime vuosina on eduskunnassa hyväksytty useita lakeja, joilla on rajattu kansalaisten yksityisyyden suojaa. Rajauksien perusteena on yleensä joko sisäisen turvallisuuden varmistaminen, terrorismin torjuminen tai yritysten vaatimusten noudattaminen. Esimerkkinä jo hyväksytyistä laeista on matkustajalentokoneiden alas ampumisen salliminen tai salakuuntelulaki, jolla poliisi voi kuunnella sivullisiakin - varmuuden vuoksi.

Milloin saadaan eduskunnan käsittelyyn hallituksen esitys, joka suojaisi kansalaisia vainoharhaisilta hallituksilta.”

Juuri näin!Eikä kyse ole pelkästään vainoharhaisuudesta vaan paljon pahemmasta:hallitus näyttää olevan keinottelijoiden hallittavissa oleva, korruptoitunut ja muiden kuin Suomen etua ajavien piirien palveluksessa.Hyvä kysymys on:Kuka maksaa heidän vaalilaskunsa?Mainonta on ainakin näyttävää ja Hollywoodia täynnä.Mietitäänpä vain hetki heidän tekojaan ja tekojen suhdetta siihen mitä he sanovat….

Oikeusministeri on piristynyt

Perjantaina 25. huhtikuuta 2008

Tuija Brax, tuo viime aikoina niin väsyneen oloinen puisto-osaston naiskiintiöministeri, on piristynyt.Valtioneuvoston sivuilla hehkuu ihan uuden ilmeen saanut viheriöaktiivi.Syynä lienee toimikuntamietintö joka koskee vaalilain uudistusta ja kieltää vaaliliitot eduskuntavaaleissa.Presidentinvaaleissa liittoja onkin vaikeampi kieltää-meniväthän Tarja ja Penakin avikseen.Vaalilain muutos tuo mukanaan myös äänikynnyksen 3,5 %, joten samanlainen tilanne kuin 1980-luvulla, jolloin kansalaisaktiiveja pääsi eduskuntaan, ei helpolla toistu.

Vaalilain uudistu on ollut vireillä koko tämän ylimääräisen vuosisadan alun.Toimikunta sai työnsä päätökseen nyt, koska meillä on kannustava hallitus aikaisempien lepsujen humanistiköörien sijaan.Ein reich etc.

Äänikynnys tulee myös vaalipiireihin, 12 %.Sen sanotaan lieventävän yleistä äänikynnystä.Brax sanoo kaikkien muiden eduskuntapuolueiden olevan uuden vaalilain kannalla paitsi yhden.Porkkanaa on myös pienemmille puolueille.Puoluetukea saisivat kaikki yli 2% ääniä saaneet.

Mitähän Suomen kansa tästä ajattelisi, jos olisi paikalla?

Eilen oli TV1:ssä suuri rattijuopumuskeskustelu-mikähän sen laukaisi?Rattijuopumus on vakava asia.Jo kauan suomalaiseen kulttuuriin on kuulunut juoppouden ylistäminen.Janne Tölkkikin laulaa että toisiamme aallonpohjilta nostettiin.Tämä, kuten juoppojen jutut yleensäkin on käännettävä päinvastoin, normalisoitava ja lisättävä kohinaa ja poistettava naksahduksia, jotta ne tulevat ymmärretyiksi.Tölkki kuvailee tilannetta nousuhumalassa-laskukaudella veljeys usein laimenee ja jopa tykkänään unohtuu.

Veljeyden lisäksi myös tasa-arvo ja vapaus ovat kadonneet äärikapitalisti Leif Fagernäsilta, joka muistaaakseni edustaa joukkiota nimeltä ÄK (Äärikapitalistien Keskosliitto).Saatan kyllä erehtyäkin, onhan epäamerikkalaisuuteen taipuvainen ajatteluni jo lähtökohdiltaan rienaavaa.Mutta tämä tyyppi siis haluaa veronkevennyksiä ja nopeasti , siis palkansaajille.Lama on tulossa, lama on tulossa, lama on tulossa-trallallaa.Suitsutuksia ei näkynyt, mutta you know…

Maailmantalous, maailman suurin pyramidihuijaus, kirjoittaa Taloussanomat.

SAK ilmoitti olevansa huolissaan porvarien toimista mahdollisen laman sattuessa.Viimeksi Esko Ahon porvarihallitus epätoivossaan tappoi suuren osan terveistä yrityksistä ja pakotti kansan työttömyyteen.Heidän toimensa syvensivät lamaa ja synnyttivät Suomeen syrjäytyneiden luokan.Lieneekö tämä Kataisen hallitus sen viisaampi.Nyt ei tosin tarvitse vipata uutta kassaa valtiolle Saksasta kuten viimeksi kun Suomen varallisuus heitettiin menemään.

Varoitan edelleen seuraamasta konkurssikypsää Yhdysvaltoja kaikessa.Nyt on muutettava politiikan suuntaa sosiaalisemmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi.Se kansa joka nosti Suomen viime lamasta tuskin sitä enää tekee…

Tämän kapitalistisen sirkuksen pellet olisivat huvittavia elleivät heidän aikaansaannoksensa olisi niin järkyttäviä.

Vanhanen veti takaisin

Torstaina 24. huhtikuuta 2008

ilmoittautumisensa Pekingin kujanjuoksuun.Harmi.Taas yksi mitalimahdollisuus muuttui epävarmemmaksi.Liittyyköhän tämä hiihtoliiton dopingepäilyihin?Outoja hiihtäjiä menee edestakaisin.Pitäisiköhän Esko Aho rehabilitoida?

Tänään tililläni oli vieläkin 39 senttiä rahaa.Aika paljon, kun ottaa huomioon että olen ollut työvoimaviranomaisten toimenpiteissä jo kolme vuotta eli sen ajan kun sain Postista kenkää sairauden vuoksi.Postilla, tuolla tarunhohtoisella Itellalla, kun ei ole tapana pitää loppuun käytettyjä töissä.Viimeisessä Reitti-lehdessä oli aivan vastaava tapaus kuin minäkin.Toivokaa hyvät ihmiset että pysytte terveinä.

Minun mielestäni Posti on meidän kaikkien yhdessä omistama laitos jonka kuuluisi saada tukea valtion budjetista jotta se voisi työllistää vaikeasti työllistyviä ja antaa heillekin ihmisarvon.äärikapitalistit ajavat vain omaa voittoaan-ihmisistä ja Suomesta he välittävät piuPaut.Kannatan lämpimästi työttömien armeijan työllistämistä.Vaikka he ovatkin vähän kuluneita ja työtahti on hiljaisempi, heille mielestäni kuuluu työn antama tarpeellisuuden tunne.Sitäpaitsi kunnat tarvitsevat heidän verojaan.

Äärikapitalistinen hallituksemme ei ole suomalaisten puolella.Heille vain kansainvälinen pääoma merkitsee jotain- ja tietenkin omat voittonsa.

Hillary Clinton lupasi tuhota Iranin täydellisesti jos se hyökkää ydinasein Israeliin.Kuvaa jotenkin amerikkalaista 911-asennetta, vaikka onhan se tietysti mahdollista.Entä jos Pohjois-Korea iskee Japaniin?

Cronberg

Torstaina 24. huhtikuuta 2008

kävi taas aamutv:ssä (Yle) teeskentelemässä sosiaalista ja oikein taiteilijaseurassa.Hallituksen lähtökohdat koko sosiaaliturva-asiassa ovat kivikautiset ja ylimieliset.On tietenkin hyvä jos taiteilijoiden ja tieteentekijöiden sosiaaliturvaa edes vähän parannetaan muuta kyllä sen hinta tämän porukan johtamassa maassa on aika kova…Ajatellaan vaan vaikkapa yliopistojen rahoitusuudistusta, josta Erkki Tuomioja kirjoittaa blogissaan aika hyvin-käykää katsomassa, linkki löytyy tästä blogista.

Hallituksen sosiaalipolitiikka on köyhäinhoitoa.En voi milloinkaan hyväksyä heidän lähtökohtiaan.Myös taide kuolee äärikapitalismin oloissa-sillä ei ole tilaa hengittää.