Arkisto: Toukokuu 2008

Auransilta

Lauantaina 31. toukokuuta 2008

nimisessä julkaisussa kirjoitti kokoomuksen liittohallituksen jäsen Anna Hellgren seuraavasti:”Äänestämällä kunnallisvaaleissa me nuoret voimme vaikuttaa siihen, että meidän kaupungissamme on nuorisotaloja, kirjastoja, kouluja ja iltapäiväkerhoja.Ilman meidän ääniämme ei kuntapäättäjä voi luvata, ettei kaikkia kunnan varoja käytetä vanhustenhoitoon.”Ja vielä:”Kysymys on siitä haluammeko , että kaikki keskeiset päätökset tekevät ne dementoituneet vanhukset.”

Mukavaa tekstiä nuorelta naiselta.Anna Hellgren, tiesitkö että eri ikäryhmien asettaminen vastakkain on rasismia ja pahimmillaan se voi olla kiihotusta kansanryhmää vastaan eli ihmisoikeusrikos.Mielestäni kirjoituksesi kuvaa oivallisesti kokoomuslaista ajattelua.Kiitos että toit ajatusmaailmasi julki.

Kysymys onkin siitä, voiko tällaisten putkinäköisten tollojen antaa johtaa kaupunkia.Syksyllä nähdään vaaleissa kannattaako Suomen kansa rasisitisia ja populistisia elementtejä politiikassa.

Joko muuten kokoomus on tehnyt vaaliliiton Olavi Mäenpään kanssa?

Tuetut

Lauantaina 31. toukokuuta 2008

Kehittyvien maakuntien Suomi on julkistanut tukilistansa viime eduskuntavaaleista. Yhdistys ilmoitti perjantaina jakaneensa yhteensä 53 ehdokkaalle kaikkiaan 406 000 euroa. Tuetuista ehdokkaista 39 tuli valituiksi, 14 jäi rannalle.

Eniten tukea meni keskustan ehdokkaille. Yhdistys tuki 35:tä keskustan ehdokasta yhteensä 262 000 eurolla. Kolmetoista kokoomusehdokasta sai 112 000 euroa. Lisäksi tukea sai kolme demaria, yksi RKP-läinen ja yksi vihreä.

Yhdistys ilmoitti, että vaalitukea saivat “sellaiset ehdokkaat, joiden on katsottu omalla toiminnallaan pyrkineen yrittäjyyden ja elinkeinoelämän edistämiseen ja tukemiseen sekä maakunnallisen tasapainon turvaamiseen ja jotka arvostavat isänmaallisuutta”.

Suuri osa tuesta on ollut jo julkisuudessa. Mutta listalla on myös ehdokkaita, joiden ei ole tarvinnut tehdä vaalirahailmoitusta, koska he eivät päässeet eduskuntaan eivätkä edes varaedustajiksi.

KMS:n mukaan yhdistys on antanut Eero Heinäluomalle (sd) 10 000 euron lahjoituksen, mutta SDP:n mukaan Heinäluoma ei ole vaaliavustuksen saanut, vaan puolue.

14 tuettua jäi rannalle

Yhdistys tuki pääministeri Matti Vanhasen ex-puolison Merja Vanhasen kampanjaa 10 000 eurolla. Vanhasen erityisavustajana työskentelevä Riina Nevamäki sai 3 000 euroa. Kolmas tuettu helsinkiläinen keskustaehdokas oli Martti Huhtamäki, joka sai 7 000 euroa.

Keskustan entinen puoluesihteeri Eero Lankia sai kampanjatukea 15 000 euroa, mutta ei päässyt Uudellamaalla läpi. Hiihtäjänä tunnetuksi tullut Jari Isometsä sai 6 600 euroa, mutta hänkään ei tullut valituksi. Piirin puheenjohtajaa Varpu-Leena Malmgrenia tuettiin 3 000 eurolla.

Satakunnassa yhdistys antoi Kauko Juhantalolle 10 000 euroa. Juhantalo jäi varaedustajaksi, eikä ole patisteluista huolimatta vieläkään suostunut antamaan vaalirahoitusilmoitusta. Hämeen eteläisessä vaalipiirissä Maija-Liisa Lindqvist (kesk.) sai 5 000 euroa, mutta ei tullut valituksi.

Etelä-Savon vaalipiirissä yhdistys tuki kahta keskustan ehdokasta, mutta kumpikaan ei päässyt eduskuntaan. Pekka Nousiainen ja Seija Korhonen saivat kumpikin 5 000 euroa.

Pohjois-Savossa Ossi Martikainen (kesk.) sai 5 000 euroa, Vaasassa Lasse Hautala saman verran, mutta kumpikaan ei päässyt läpi. Keski-Suomen rannalle jäänyt tuen saaja oli kokoomuksen Henna-Riikka Andersson, 2 000 euroa. Lapissa Ari Ruotsalainen (kesk.) ei päässyt läpi, hän sai 10 000 euroa.

STT-IS

 

Niinpä…Kun katsoo listaa voi tehdä johtopäätöksiä.Kaikkein surkeimpia tapauksia ovat ne,

mm. Kokoomuksen Koskinen ja keskustan Pakkanen, jotka puolustautuvat sillä, että saivat rahat vasta valinnan jälkeen.

Se on vielä pahempaa ja haiskahtaa lahjukselta

 

Perjantaina 30. toukokuuta 2008

 Mirka kirjoitti blogissaan:Paikallisella tasolla Turun Vasemmistoliitossa meillä on useampikin kampanja menossa. Me kampanjoimme kaupungin vuokra-asuntojen puolesta, me kampanjoimme kulttuurikeskuksen ja eläinhoitolan puolesta ja voimakkaasti vastustamme turhuuksien toriparkkia. Kovin menestyksekäs on meidän Kotirauhaa! -kampanja ollut, sillä nyt kaupunginhallitukselle maanantaina 2.6. esittelyyn tulevasta talousohjelmasta on vuokra-asuntokannan myyntiesitys kadonnut. Voitokas oli myös laajat väkijoukot kerännyt turvapaikkakampanjointi, jonka tuloksena Naze Aghai sai pysyvän oleskeluluvan Suomeen.

On tosi hienoa että perääntyivät!Nyt vielä muut suuret asiat pienten ohella.Yksityistäminen täytyy saada pysähtymään.On demokratian vastaista muodostaa osakeyhtiöitä vain, jotta päätöksenteko saataisiin pois valituilta luottamuselimiltä.Myös liikelaitoistaminen ja esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimen yhdistäminen pitäisi estää.Lähipalvelut on turvattava.
Itseäni lähellä on järjestöjen saama avustus, jota aiotaan radikaalisti leikata.Tämä merkitsee supistuksia järjestöjen, esim Turun Seudun Työttömien, toimintaan ja lisäkuluja kaupungille heikentyneen sosiaalisen , fyysisen ja psyykkisen terveyden muodossa.Myös sosiaalikeskus pitäisi saada toimimaan.Hakemusten käsittelyajat ovat kohtuuttomat,tehdään vääriä päätöksiä, jopa hukataan asiakkaan asiakirjoja.Sosiaalilautakunnalta olen sanut kolmeen kertaan päätöksen samassa asiassa, jossa kysymys oli vain 20 euron summasta.Rahaa siis tuhlataan sähläämiseen.Periaatteena on aina hylätä hakemus jollain verukkeella siinä toivossa etteivät ihmiset jaksaisi taistella oikeuksistaan.Näin saadaan näennäistä säästöä, joka toisessa paikassa maksaa maltaita.Todellista säästöä ei tule.
Minusta meidän on vaadittava kaupungin tekevän myös sosiaalisia investointeja.Niitähän toimeentulotuet ja varsinkin ennaltaehkäisevät tuet ovat.Sosiaali-ja terveyspuoleen on panostettava voimakkaasti ja myös valtakunnallisesti.Ehdotankin sosiaalisen investoinnin elvyttämisen koko puolueen teemaksi.Nykyhallinnolta niin valtion kuin kuntatasolla puuttuu sosiaalisten vaikutusten arviointi osana päätöksentekoa.Huutavia vääryyksiä on paljon, yksi pahimmista on se, että lapsilisät lasketaan tuloiksi toimeentulotukesta päätettäessä.Tämä on suoraa rosvoamista avuttomilta.

uutinen ja vanhanen

Perjantaina 30. toukokuuta 2008

Uutinen:ministeri Vapaavuori vetoaa kuntiin asunnottomuuden poistamiseksi

Kommentti:Turku on myymässä kaupungin vuokra-asuntoyhtiön….

Vanhanen:suosio laskee rahoitusjupakan vuoksi.

Kommentti:suosio laskee harjoitetun politiikan vuoksi

Lähde:Yle

Kommentit:Jari

Tuohon terveydenhuollon uudistukseen

Torstaina 29. toukokuuta 2008

liittyvästi tuli TV1:n A-talk ohjelmassa rautaisannos tietoa hälytyskeskusten tilanteesta.Siitä ei ole vähään aikaan puhuttukaan.Alan ammattilainen sanoi syyksi hälytyskeskusten huonoon palveluun, että koko uudistus on suunniteltu väärin.Henkilökuntana on huonosti koulutettua väkeä, mm. paljon vastavalmistuneita poliiseja jotka ovat saaneet lyhyen perehdytyksen työhön.Myös uusi tietojärjestelmä takkuilee.

Yleisessä tiedossa on , että hälytysalueiden koko tuottaa ongelmia.Ambulanssi on mm. mennyt väärään kaupunkiin kun katuosoite on ollut sama.Myös se, että hälytyskeskus hoitaa myös poliisin hälytykset on vääristänyt tilannetta-sosiaali ja terveys- sekä pelastustoimen asiakkaat ovat joutuneet kärsimään poliisiasioiden dominoidessa.

Sisäministeri Holmlund näki ongelmien syyksi turhat puhelut hälytyskeskuksiin ja halusi karsia niitä.Olipa suorastaan vihaisen näköinen meille turhimuksille.Tuli ihan syyllinen olo, vaikken olekaan turhia hälytyksiä soittanut.

Pitäisi miettiä mistä turhat soitot aiheutuvat.Liittyisikö tämä jotenkin mielenterveys- ja sosiaalipalvelujen alasajoon joka Suomessa on jatkunut jo pitkään ja jota nykyinen hallitus yhä vain kihdyttää?Kun ihmiset on ulkoistettu hyvinvointiyhteiskunnasta harvojen ja valittujen etujen kasvattamiseksi mihin he soittavat?Rahaa ei ole eikä kavereita.Hälytysnumero on ainoa ilmainen-sinne siis!

Minusta yhteiskunnan tulisi investoida sosiaalipalveluihin.Se tulisi halvemmaksi kuin tämä nykyinen umpiluupäinen “säästäminen”.Väitän että se väkivalta jolla täällä “säästetään” ihmisten hoidosta kostautuu moninkertaisina kustannuksina lähitulevaisuudessa.Silloin on myöhäistä katua ja vaikea korjata asioita.

Myös Turun kaupunki on kuuluisa sosiaalisten investointien olemattomuudesta.Säästetään.Taas on rahat loppu.Säästetään lisää.Näin kierre jatkuu ja syvenee.

Turun talous on kohta sakkaamassa lopullisesti.Sitten kun arvon nerokkaat talousporvarit ovat saaneet vuokratalot myydyksi, kaikki kaupungin toiminnot yksityistettyä. toriparkit ja musiikkitalot pykättyä ja rahat jaettua tullaan varmasti tilanteeseen jossa myytävää ei ole.Linnaa ja Tuomiokirkkoa he eivät pysty myymään.Muuten ne olisivat jo menneetkin ja halvalla , kuten Turussa on tapana.

Ainoa tapa pelastaa Turku on pelastaa se näiltä kuormasta syöjiltä.On panostettava kaupungin omaisuuden hoitoon-ei myytävä sitä halvalla pois.On myös panostettava kaupungin tärkeimpään voimavaraan:sen asukkaisiin.Turusta on tehtävä paikka , jossa jokainen haluaisi asua.Tasa-arvoinen, vapaa ja kestävään kehitykseen panostava kaupunki. Vain siten saamme jätettyä jälkeemme muutakin kuin kertakäyttöpytinkejä ja niistä koostuvan kulttuurislummin.

Julkisuudelta salassa.

Torstaina 29. toukokuuta 2008

Terveydenhuolto remontoidaan perusteellisesti.Julkisuudelta salassa istunut työryhmä jättää mietintönsä parin viikon sisällä.Asiasta kertoi Yle.

Sairaanhoitopiirin vähimmäisasukasluvuksi tulee 150000, pienet piirit yhdistetään.Erikoissairaanhoito siirretään terveyskeskuksiin, jolloin sairaalapassitukset vähenevät.Kaikkein vaativin hoito keskitetään muutamiin yliopistosairaaloihin.Tavoitteena on kuulema laadun parantaminen , mutta myös säästöt.

Minä luulen, että avainsana on tuo viimeinen-säästöt.Tätähän julkisen puolen uudistuksissa on ollut tähän asti.Mikä sen muuttaisi.Puheet laadun parantamisesta voivat pitää joissakin tapauksissa paikkansaYleisesti ottaen potilas kuitenkin häviää kun keskitetään suuriin yksiköihin.Turussa ainakin Suikkilan ja Perno-Pansion palvelut ovat vaarassa kn terveysasemat lopetetaan.

Kaikessa kuljetaan kohti isompia yksiköitä.Laskut maksaa potilas joka joutuu konstilla jos toisellakin vääntäytymään hoitoon taipaleitten taakse.Varmasti myös viikatemies tuottaa säästöjä näille uudistajille, kun moni sairas ei jaksa hakeutua hoitoon…

Minusta tällainen politiikka on ihmisyyden vastaista.Vasemmistoliitto kannattaa lähipalveluja ja demokratiaa.Molemmat ovat vaarassa näiden laskunerojen (=laskukautta aiheuttavien taloustollojen) ollessa vallassa.He lukevat usein tilastoja.He kohtelevat usein kansalaisia numeroina.

Syksyn kuntavaaleissa on tilaisuus tehdä vastaisku.Vasemmistoliitto on ainoa poliittinen puolue Suomessa, joka on pienten yksiköiden ja yleensäkin pienen ihmisen puolella.Annatko meille tilaisuuden ja vahvan mandaatin kääntää tuhoisa kehityssuunta?

uutisia ja vanhasia

Keskiviikkona 28. toukokuuta 2008
 
Saksa tekee tarkastuksen Pohjois-Suomeen
Julkaistu 28.05.2008, klo 09.56 (päivitetty 28.05.2008, klo 14.06)
Saksa tekee luottamusta ja turvallisuutta lisäävän tarkastuksen Pohjois-Suomeen. Tarkoituksena on varmistaa, ettei tarkastuspyynnössä määritellyllä alueella ole meneillään sellaista harjoitustoimintaa, josta Suomen olisi pitänyt ilmoittaa etukäteen.
 
Saksan ryhmää johtaa eversti Ekkehard Hetzke. Mukana on yksi itävaltalainen upseeri.

Tarkastus liittyy Etyjin Wienin asiakirjaan vuodelta 1999. Jokaisella Etyjin jäsenvaltiolla on oikeus tehdä toisessa valtiossa tarkastuksia ja arviointikäyntejä.

YLE Uutiset

Lähetä linkki:

Mitä nämä ovat?

Saksalaiset tulevat Lappiin.Ehkä Hangon kautta?

Matti Vanhasen sähköposti on pelastettu.Hän oli saanut 50000 viestiä ulkomailta koskien rypälepommeja.

Onko rypälepommi uusi jogurtti?Vähän niinkuin hedelmäpommi?

Kuningaskuluttaja: Vanhoissa astioissa huikeita lyijypitoisuuksia
Ruotsinkielisen pääuutislähetyksen aika muuttuu
Saamelaisten vaatimukset valtiolle menetetyistä maista teilataan tuoreessa tutkimuksessa
Tiilikainen saattaa haastaa Korhosen
Arvonimilautakunta ei edelleenkään puolla Kakkosta vuorineuvokseksi

Uutisia ja vanhasia

Keskiviikkona 28. toukokuuta 2008

Tätä yhdistystä on jostain syystä haluttu ampua. Tämäntyyppinen kohtelu voi jatkossa vaarantaa sen, että lehtien ilmoitusosastoille voi tulle hiljaisempaa, kun ei niitä vaalimainoksia ilmestykään kun ei niille löydy enää maksajia.-Kyösti Kakkonen Iltalehdessä

Tuo vanhanen oli Iltalehdessä.Minulle oli uutinen että Kakkonen haluaa nähtävästi olla ykkönen.Onko Toivoa?

Ehdotin puheenjohtajallemme Mirkalle että perustaisimme uuden, Muovineuvoksen, arvonimen näille rihkamakauppiaille .Olisikolisää arvonimiehdotuksia?Prinssi?

Onko sellainen laki

Maanantaina 26. toukokuuta 2008

että omistajan nimi täytyy näkyä ilmoituksessa?Miksei Keskustalla lue mitään ?Kokoomuksella lukee Toivo.Nyt minäkin ymmärrän mistä se tulee.Onko Kyösti vielä vapaana?

Hiihtokuningas Esko Aho

Maanantaina 26. toukokuuta 2008

ja hänen kaverinsa ovat olleet vahvasti julkisuudessa viime aikoina.Ansiostaan kylläkin.He tietävät kansaa paremmin mikä on kansalle hyväksi.Sitä paitsi, kun vuokra-asunnot myydään keinottelijoille ei enää ole varaa asumiseen.Siksi onkin hyvä että Helsinkiin rakennetaan metroja ja Turkuun toriparkkeja ja haja-asutusalueille ideaparkkeja.Niihin voi päästä lämmittelemään, ulkona kun on aika kylmä talvella-varsinkin kun öljy on vähissä eikä sitä voi polttaa tynnyreissä niinkuin nyyjookissa.Kyllä nämä ideaparkit on tosi kivoja niinkuin niiden omistajatkin.”Suomen” hallitus varmaan yhtyy näkemykseeni?

Nyt täytyy mennä töihin.Jos laittais vielä faksin Annelille ja tekstarit Ilkalle ja Matille.Toivo on kaikille pääasia.