Arkisto: Elokuu 2008

Rekistereitä korvamerkkejä ja lisenssejä

Sunnuntaina 31. elokuuta 2008
Pekonen: Terveydenhuoltoalan ammattilaisten nettirekisteri murentaa turvallisuutta
Julkaistu 31.08.2008, klo 10.57 (päivitetty 31.08.2008, klo 14.21)
Hoitajat käytävällä
Kuva: YLE

Hoitajien tietojen julkaisemista vastustava adressi kerännyt jo 10 000 nimeä
Vasemmistoliiton 2. varapuheenjohtajan Aino-Kaisa Pekosen mukaan hallituksen internetiin kaavaileman terveydenhuoltoalan ammattilaisten rekisteri on omiaan vaarantamaan alan työntekijöiden ja heidän perheidensä yksityisyyden suojaa.
Terveyskeskuksessa lähihoitajana työskentelevä Pekonen epäilee, että hallituksen haluamasta rekisteristä tuskin olisi juuri hyötyä muille kuin tietojen potentiaalisille väärinkäyttäjille.

Hallitus on jo hyväksynyt lakiesityksen asiasta. Nettirekisteröinnin tavoitteena on helpottaa kansalaisten tiedonsaantia terveydenhuollon ammattihenkilöistä ja heidän pätevyydestään. Rekisteröinti ei kuitenkaan olisi pakollista nimikesuojatuille lähi- ja perushoitajille.

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki on vaatinut, että terveydenhuollon ammattilaisten rekisteröinnistä on tehtävä lakisääteinen velvollisuus. Hänen mukaansa kattava, yhdenmukainen rekisteri parantaisi potilasturvallisuutta.

YLE Uutiset

Kyllä on vallanhimo kauhia byrokrratilla, sano.

Tänään ollaan Puutorin kirppiksellä

Sunnuntaina 31. elokuuta 2008

ja huomenna Vasemmistoklubilla Koulun historian luokassa klo 18. Poiketkaahan kirppiksellä ( ei ole ostopakkoa ) ja tulkaa myös Vasemmistoklubin sosiaaliseen iltaan, jossa alustajina ovat VTT Ilpo Airio, VTT Jouko Kajanoja, Sosiaaliohjaaja Juha Tolvanen ja ekonomi Pirjo Lehtonen. Järjestäjänä on työttömien vasemmistolinkki. Tervetuloa!

Stubb katsoo Karjalan mäntyä

Maanantaina 25. elokuuta 2008

Alexander Stubb, poppari ja herrojen armosta “Suomen” ulkoministeri yllyttää meitä liittymään Natoon, tuohon Länsi-Euroopan ja USA:n pyhään hyökkäysvoimaan. Georgian tilanne on hänen mukaansa muuttanut Suomen turvallisuuspoliittista tilannetta. Natoon olisi liityttävä tämän lobbarin mukaan.

Suomalaisilla on kokemuksia liittoutumisesta ekspansiivisten, aluettaan ja vaikutusvaltaansa laajentamaan pyrkivien valtojen kanssa. Nämä vallat etsivät aina vain uusia tekosyitä laillistaakseen laajenemishalunsa. Nato on tällainen valta. Kun olemme yli kuusikymmentä vuotta eläneet rauhassa ja tuottavan kaupankäynnin olosuhteissa, ystävällisissä suhteissa
naapurimme Venäjän kanssa, pitäisi meidän nyt näiden vouhottajien mukaan liittyä tällaiseen väkivaltakoneistoon. Suomen kansan suuri enemmistö on juuri todennut olonsa turvalliseksi- mitään uhkaa ei ole näköpiirissä. Siksi onkin outoa että samat vähemmistöön kuuluvat tyypit kaupittelevat meille turvallisuutta.

Olemme itse luoneet oman turvallisuutemme. Kun edellisen kerran Karjalan mänty vaikutti houkuttelevalta veivät silloiset kansamme päättäjät meidät tekemään Suur- Suomea. Verissä päin sitten lupasimme olla kilttejä. Ehdotan, että olisimme kilttejä edelleen, ettei meidän taas tarvitse kaivaa verta nenästämme. Konflikti Georgiassa on suurpolitiikkaa. Me emme tiedä kuka tavoittelee hyötyä. Vain sen tiedämme, että se joka tavoittelee hyötyä ei ole Suomen asialla vaan omallaan.

Suomen ja Venäjän suhteissa on muuttunut ainoastaan se, että Suomen puolella näitä suhteita hoitavat nyt Natokiihkoilijat. Kolmikymmenluvulla oli Saksa pop.

Viaporissa lukee: Jälkipolvet, seiskää tässä omilla jaloillanne. Älkää luottako vieraan apuun.

Ensin EU, sitten Nato. Pala palalta murenee suomalainen vaivalla rakennettu hyvinvointi, ja kenen taskuun?

Nyt kyllä nämä katastrofien kauppamiehet ampuivat omaan jalkaansa. En usko suomalaisten ihan heti nielevän tätä moskaa. Vaikka tuskin nämä kansalta mitään kysyvät. Selittelevät vain tekojaan jo etukäteen.

Tänään mielenosoitus vuokra-asuntojen puolesta!

Maanantaina 25. elokuuta 2008

Kaupungintalon edustalla Aurakatu 2 on tänään mielenosoitus vuokra- asuntojen puolesta. Valtuuston käsittelyyn tuodaan As oy Ilpoistenahon osakkeiden myynti, jonka kaupunginhallitus suoritti laittomasti ja josta Vasemmistoliitto on tehnyt muistutuksen.Nyt mukaan!

Taantumus

Sunnuntaina 24. elokuuta 2008

Olen viime vuosina pannut merkille miten kaikki uudet lait joita porvarieduskunta säätää vahvistavat suurten toimijoiden etuja. Kaupan alalla on meillä käytännössä hintakartelli- ainakaan itse en ole huomannut eroja suurten ketjujen hinnoittelussa. Erityisen räikeästi vahvemman edun puolustaminen näkyy tekijänoikeuslaissa vuodelta 2005. Se on laki joka takaa hyvät oltavat tuottajille, lähinnä Sonyn ja Michael Jacksonin tapaisille roopeankoille, mutta esiintyjät ja taiteilijat se asettaa alistettuun asemaan. Tämän olen toimittajana huomannut kun olen halunnut kehittää ohjelmiani lisäämällä niihin eläviä musiikkiesityksiä. Vaikka minulla on taiteilijan lupa hänen sävellyksensä ensiesittämiseen joutuisin maksamaan Teostolle huimia summia, jopa 50e/ musiikkikappale/ lähetys.
Sama ilmiö on kauppojen aukioloaikojen “vapautus”vaatimuksissa. Isompien etuja turvataan. Kun sunnuntaista tulee tavallinen kauppapäivä ei kovinkaan kauan kestä kun sunnuntaikorvaukset lopetetaan. En voi hyväksyä tällaista missään nimessä! Työntekijät ovat taistelleet tiukasti saadakseen inhimilliset olosuhteet ja nyt niitä pala palalta otetaan pois. Viime aikoina on ollut myös useita laittomia luottamushenkilöiden irtisanomisia ja osa näistä on menossa oikeuteen.
Vasemmistoliiton on puolustettava aina heikompaa osapuolta ja työelämän asioissa tämä osapuoli on aina työntekijä.Samoin tekijänoikeusasioissa esimerkiksi keksintöjen pitää kuulua keksijöille eikä näiden työnantajille. Eduskunnan on säädettävä lakeja jotka turvaavat yksityisen henkilön oikeudet keksintöönsä tai teokseensa tai tutkimukseensa. Laillistettu rosvoaminen on lopetettava!

Vaalit lähestyvät

Lauantaina 23. elokuuta 2008

Kirpparilla oltiin Puutorilla ja huomenna mennään taas.

Pupu ja Apu pätkätöissä osa 2

Lauantaina 16. elokuuta 2008

 Alla on kaksi kirjoitusta Turun Sanomien mielipideosastolta 16.8. Joko vihdoinkin tautia aletaan parantaa?

Onko konsultin valinta pelkkä kaupunginjohtajan näytelmä

Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen ja talousjohtaja Ari Mäkinen näyttävät valinneen konsulttiyritys Price WaterhouseCopersin (PWC) esittämään asiantuntijana säästöjä Turun kaupungille.

Pukkinen ja Mäkinen ovat aiemmin laatineet kaksi paperia: Turun kaupungin talousohjelma 2008-2010 ja Turun konsernin omistajapolitiikka.

Se, että nyt on erikseen otettu asiantuntija selittämään, miten Turun kaupungin taloutta pitää hoitaa, osoittaa etteivät Pukkisen ja Mäkisen paperit olekaan asiantuntijoiden laatimia.

Pelkäämme, että edellä mainitun konsultin edustajat yrittävät todistaa, että Pukkisen ja Mäkisen esitykset ovat todella loistavia.

Konsultin papereissa tulee lukemaan, että Kiinteistö Oy Lehtolaakson ja TVT Asunnot Oy:n osakkeet voidaan ilomielin myydä siitä huolimatta, etteivät yhtiöt aiheuta Turun kaupungille mitään kustannuksia. Päinvastoin yhtiöiden omistamilla asuinnoilla kaupunki voi tehdä asuntopolitiikkaa.

Mitä säästöjä myynneillä saavutetaan. Kysymyksessä on paremminkin kaupungin ryöstö köyhiltä kaupunkilaisilta. Pyrkimyksenä on ajaa kaupungin köyhät naapurikuntiin pois hienojen ihmisten silmistä. Anna meidän kaikki kestää.

Kyllä meillä on pässinpäiset kaupunkilaiset, jos hyväksymme Pukkisen esitykset sen enempää ajattelematta. Esitämmekin, että kaikki kaupunkilaiset, ei vain köyhät, maksavat kaupungin johdon munaukset, kun olemme valinneet noin hienot johtajat. Kunnallisveroa tulee nostaa, jollei muu auta.

Raimo Matias Lehmuskari

Turun kaupungin ent. sosiaalityöntekijä TVT Asunnot Oy:n asukas

Tuula Anneli Mannonen

Ent. kampaaja Kiinteistö Oy Lehtolaakson asukas

Timo Johannes Mäkelä

Yrittäjä

Ari Tapio Tokoi

Työtön TVT Asunnot Oy:n asukas

Kirjoittajavieras: Teot puhuvat

Erik Koski

Turun kaupungin talous on kuralla vain siksi, että hyvä veli -politiikka voi hyvin ja elää paremmin Turussa kuin missään Pohjois-Euroopassa, tai ainakin Suomessa. Se viittaa voimakkaasti ”salaseuraisuuteen”.

Kun virkamiehen tai poliitikon lähiomainen taikka hyvä ystävä ei satu löytämään mieleistään puuhastelua vapailta markkinoilta, on aina vapaana tilapäinen ”projekti” taikka muu hommeli kaupungin palveluksessa, ja se jatkuu ja jatkuu kunnes julistetaan ”vakinaiseksi”.

l

Kun näin on menetelty kahden suurimman puolueen toimesta vuosikymmenien aikana, ei siis ole ihme, että kaupungin kassa ammottaa tyhjänä ja velkasaldo jatkaa nousuaan. Turussa kaupungin palveluksessa on tarpeeseen nähden ja muihin samankokoisiin kaupunkeihin verrattuna noin 3 000 henkilön ylikuormitus.

Suuri epäkohta turkulaisessa hallintotavassa on, että päättäjä ja virkamies usein ovat sama henkilö, eli virkamies päättää omista tekemisistään poliittisen päättäjän valtuuksin. Se on vähintäänkin brutaalia. Poliittisten ja henkilökohtaisten etujen ajaminen ennen yhteisön (kaupungin) etua on Euroopan unioniin liittymisen jälkeen ns. ”ulkoistamisaallon” myötä saavuttanut mittasuhteet, jotka eivät aina ole olleet kaupungin talouden kannalta suotavia. Vaikuttavat alentavasti kaupungin maksutaseeseen.

l

Aikanaan Turkuun palkattiin maamme korkeimmin palkattu kaupunginjohtaja, jonka uskottiin nostavan kaupungin talouden nousuun. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja hänen esittämänsä keinot ovat osoittautuneet samoiksi joita vähemmän viisaat turkulaispoliitikot ovat aiemmin käyttäneet. Eli myydä mahdollisimman paljon kaupungin verovaroin hankittuja kiinteistöjä. Sekä siirtää kaupungin toimintoja vuokratiloihin vuosikymmeniä kestävillä vuokrasopimuksilla. Tämäntapainen toiminta jatkuu yhä kahden pääpuolueen tuella.

Kuitenkin kansan keskuudessa elää yhä heikko käsitys siitä, että vaaleilla valitut edustajat ensisijaisesti hoitavat yhteisön, tässä tapauksessa Turun kaupungin asioita niin, että kaupungin tuottamalla palvelu- ja yritystoiminnalla taattaisiin mahdollisimman alhainen veroäyri ja hyvät palvelut. Mikään laki ei kiellä kaupunkia osallistumasta liiketoimintaan ja siten alentamaan paineita veroäyriin ja maksuihin.

Pahinta mitä Turulle voisi tapahtua olisi, että samat johtavat poliitikot tulisivat uudelleen valituiksi. Nykyiset niin sanotut päättäjät ovat kykynsä näyttäneet ja köykäisiksi havaittu.

Kirjoittaja on turkulainen kirjailija.

Julkaistu 16.8.2008 2:31:38

 

Lasse Suonpää kirjoittaa asiaa

Torstaina 14. elokuuta 2008

Lasse Suonpää Turun Sanomissa 13.8 kun hätäkeskus ei vastaa

Viime vuosina en ole juurikaan nähnyt korkeitten poliittisten päättäjien tai virkamiesten julkisuudessa käymää arvokeskustelua, sitä keskustelua, jossa avoimesti kerrotaan mielipiteitä miten niukkenevat resurssit käytetään kuntalaisten parhaaksi kunnan perustehtävä huomioiden. Ehkä kabineteissa, mutta kunnissa edellytetään laajaa julkista keskustelua jo suunnitelmien alkuvaiheesta alkaen. Valtiovaltaa syyttelemällä eivät asiat korjaannu veronmaksajien vaatimaan suuntaan.

Turku on mielestäni vakavasti sairas. Kaupungin poliittista eliittiä ja johtavia virkamiehiä näyttää enemmän kiinnostavat, saadaanko toriparkki rakennettua valmiiksi ennen kulttuurikaupunkivuotta 2011 kuin miten peruspalvelut saadaan edes tyydyttävään kuntoon.

Niin sanottu kehysbudjetointi saattoi olla oikea ratkaisu 1980-90 -luvun vaihteen lamavuosien jälkeiseen aikaan, mutta sen jatkaminen korkeasuhdanteessa viime vuosien aikana on ollut pään panemista pensaaseen ja vastuunpakoilua.

Asioitten hoito tyylillä, että hallintokunnille annetaan määräraha ja sanotaan, että sillä on tultava toimeen, kohdentakaa itse, ei tuo ratkaisua kiireisimpiin uudistustarpeisiin. Tarvitaan avointa arvokeskustelua. Luulisi poliitikoilla olevan siihen tarvettakin, kunnallisvaalitkin kun ovat jo ovella.

Lasse Suonpää

Julkaistu 13.8.2008 2:32:10

 

Äärikapitalismiin kuuluu olennaisena osana arvojen häviäminen. Suomessa tämä on havaittavissa erityisen selkeästi koska suomalaiset kovin mielellään menevät joukon jatkona, muodin mukaan, ja muotia on nykyisin arvottomuus ja kyynisyys. Kun kohtaamme ongelmia kohautamme olkapäitämme vaikka ongelmiin piäisi puuttua heti ennen kuin ne paisuvat isoiksi. Kaikkinainen ennaltaehkäisy puuttuu rahan mukaan tanssivasta maailmasta ja tämä tulee kalliiksi. On lukemattomia esimerkkejä siitä miten pikavoittoja haluavat vastuuttomat  bisneslierot eivät ylläpidä mitään- vain käyttävät niin kauan kuin savat jotain irti. Oletteko huomanneet reikiä Nesteen pihan asvaltissa? Niissä voi rikkoa autonsa. Samanlaisia monttuja olen nähnyt monen kaupan ja liikekeskuksen pihoissa. Ne ovat siinä vuosikausia eikä kukaan niitä korjaa.

Äärikapitalismi on ryöstökalastukseen verrattavissa olevaa perseilyä. Siitä on päästävä eroon. On pakotettava yritykset tuntemaan vastuunsa siitä, että ympäristöä huolletaan ja ylläpidetään. Jos tätä vastuuta, joka tavalliselle kansalaiselle on itsestään selvää, ei tajuta yritysten johdossa ovat kovat lääkkeet tarpeen. Emme voi sallia sitä että kaikenkarvaiset kermankuorijat keräävät voitot ja jättävät veronmaksajat korjaamaan jäljet.

Näin näyttää tapahtuvan….

Keskiviikkona 13. elokuuta 2008

Jyrki Katainen teki falskiuden maailmanennätyksen puhuessaan tv-uutisissa (Yle1). Hän on pakottanut kunnat nostamaan asiakasmaksuja leikkaamalla ne valtiolle. Sitten kun todetaan  että kunnat nostavat maksuja lähes poikkeuksetta sanoo Katalainen: “Näin näyttää tapahtuvan”.

Mene muualle kieroilemaan.

Kokoomus vääristelee asioita!

Keskiviikkona 13. elokuuta 2008

Plastiikkakirurgi Asko- Seljavaara, joka ilmeisesti ammattinsa kautta on julkisivujen erikoisasiantuntija, lakaisi viidesosan suomalaisista maton alle ykkösen aamuTV:ssä tänään. Hän kehtasi väittää, että toisin kuin tutkittu tieto osoittaa, eivät suomalaiset asiakasmaksut olisikaan korkeita. Tosiasia kuitenkin on että Suomessa esim. terveydenhuollon rahoituksesta viidesosa tulee asiakasmaksuista kun Euroopassa ei missään ylitetä kymmenen prosentin tasoa.

Kokoomuksen tavoitteena on koko terveydenhuollon yksityistäminen- se kun on tulevaisuudessa suurta bisnestä. Vain raha merkitsee heille jotain, ei kansanterveys ja ihmisten hyvinvointi. Kokoomus haluaa elää Hollywoodissa, jossa harvat tähdet ovat merkittäviä ja tavallinen rahvas mitätöntä.

Pidän ihmeenä sitä että suomalaiset edelleen sallivat harvainvaltaa rakentavien , yhteiskunnan voimavaroja itselleen haalivien konnien hallita maata.Jos ongelmia hoidetaan kieltämällä ne ja peittämällä sanojen savuverholla ollaan jo aika syvällä plastiikkakirurgin haavemaassa jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.
Tämä hallitus on vahingoksi Suomelle ja sen tulisi ymmärtää erota.