Arkisto: Syyskuu 2008

Kulisseja korjaamaan

Maanantaina 29. syyskuuta 2008

Kehittyvien Tautien äärikapitalistisessa Suomessa ( vai onko se Suoli?) paukkuu vähän väliä ja nuoria uhreja tulee Rahan alttarille. Rahahan on toinen nimitys Pirulle, tuolle Markkinavoiman ylipapille. Mitä tekee lahjakas valtiojohtomme? Se asettaa työryhmän brändäämään Suomea, kiillottamaan Suomi- kuvaa maailmalla. Tämä plastiikkakirurginen toimenpide varmaankin auttaa tilanteessa jossa pitäisi tehdä jotain… Hallitus vain ei voi tehdä mitään koska se katsoo olevansa liike-elämän, ei Suomen kansan, rahoittama.

Tämän joukkion pitäisi erota heti.

Äärikapitalismi korisee

Tiistaina 23. syyskuuta 2008

Eiliseen väittelyyn liittyen Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen esittää tänään Turun Sanomissa taikakeinonsa kaupungin budjetin aisoissa pitämiseksi: vähennetään sijaisia. Hiphurraa! Siinäpä vasta nerokas keksintö. Mistä nämä sijaiset otetaan? Ehkäpä kouluterveydenhoitajista? Ehkäpä kun neljäsluokkalaisten opettaja sairastuu, niin pärjäähän ne lapset kolme päivää ilman opettajaa koulussa, eikö pärjääkin? Ja päiväkodissahan saa väliaikaisesti ylittää ryhmä koon. Kun toinen päiväkotitäti sairastuu ja toinen on yksin ryhmänsä kanssa, niin kivahan on koko ryhmä sisälle raahata odottamaan tuskaisena, kun yhdelle vaihdetaan vaippoja ja vaatteita. Näin sitä perusturvallisuutta arkeen luodaan kokoomuslaisin opein!

Turussa henkilöstömitoitus on vedetty jo niin tiukalle kuin mahdollista. Olen sitä mieltä, että Pukkinen (kok) on taitonsa jo näyttänyt eikä hänestä Turun kaupunginjohtajaksi ole. Hänen oikeistolaisilla keinoillaan emme tule koskaan saavuttamaan taloustasapainoa uhkaamatta arjen perusturvallisuutta.-Mirka Muukkonen blogissaan 23.9

Olen Muukkosen kanssa täysin samaa mieltä kaupunginjohtajan kyvyistä.

Uudelta Suomelta tuli postia.

Tiistaina 23. syyskuuta 2008

He kiistävät jyrkästi sensuroivansa bloggaajia tai estämällä näiden pääsyn sivuilleen. Uskon että tämä on totta ja sanon niin myös julkisesti.

Hyvä kysymys on, että mikä on se voima joka estää pääsyni noille sivuille? Pääsen nimittäin ihan normaalisti kaikille muille sivuille joilla käyn.

Ai niin! Turun Sanomien vaalikoneeseen en myöskään pääse omalta koneeltani…

Verkossa ilmestyvä äärikapitalistien propagandaläpyskä

Maanantaina 22. syyskuuta 2008

nimeltä Uusi Suomi ( vai oliko se suoli?) tarjoaa ystävällisesti kuntavaaliblogin ehdokkaille. Minäkin sellaisen perustin ja kehuin kokoomuksen hienoa kampanjateemaa, sirppiä ja vasaraa Leninin naamalla  ( tai jotain sinne päin). Vieläpä annoin ymmärtää kokoomuksen politiikan mukavasti vastaavan heidän uusia tunnuksiaan- molemmat, niin kokoomus kuin Nkp olivat nimittäin eliittien puolella ja elivät eräänlaisina loisina kansan kustannuksella.

Nyt on sattunut kummia. En pääsekään tuolle blogilleni omalta koneeltani- lennän heti ulos verkosta jos yritän. Jollain muulla koneella kyllä pääsen ja voin kirjoittaakin. Viimeksi kommentoin SKP:n Aaro Kareen artikkelia ja harmittelin sitä että ääni menee hukkaan kun sen antaa kommunisteille- heidän voimansa kun eivät riitä äärikapitalisteja vastaan.

Vasemmistoliiton voimat riittävät. Näiden vaalien jälkeen jatkamme voimakasta politiikkaamme Suomen ja suomalaisten oman hyvinvointiyhteiskunnan puolesta. Se on perusteiltaan vielä olemassa, vaikka verta imevät loiset ovatkin sen näännyttäneet saadakseen verovarat pois sosiaalisista investoinneista esimerkiksi golfkenttien rakentamiseen.

P.S. Onko jollain muulla kokemusta siitä että lääkäriajan saaminen terveyskeskuksesta merkitsee viiden viikon jonotusta? Ja mikähän tauti ei ehdi parantua tai tappaa uhriaan tässä ajassa?

Mitä eroa on kansanmurhalla ja kansan varojen ryöstämisellä?

Kehittyvien Tautien Suomessa jäämme ihmettelemään tätä.

Haluan kiittää Turun kaupungin terveyskeskusta

Maanantaina 22. syyskuuta 2008

ja tohtori Josef Mengeleä opetuslapsineen, näistä loistavista säästöistä, joiden ansiosta päänsärkypotilas saa ajan omalta terveysasemaltaan jo 27.10 kun aika varataan 22.9. Ehdin hyvinkin jo toiseen, parempaan maailmaan ennen sitä.

Aurinkoa kohti- Pälvestä päin?

Suursyömäri & co

Lauantaina 20. syyskuuta 2008

Kun olin lapsi 1960- luvulla tuli TV:stä animaatiosarja jossa kaksi sikaa, musta ja valkoinen, seikkailivat. Niiden nimet olivat Hinku ja Vinku ja lyhyt tarina oli juoneltaan aina lähes identtinen, joka kerralla ilmeni ongelmia kolmannen hahmon, salaperäisen Suursyömärin muodossa. Ohjelmasarja oli siis opettavainen ja hyökkäsi aina ahneutta vastaan. Ahneus luokiteltiin niihin aikoihin kuolemansynniksi ja lapsia haluttiin varoittaa sortumasta siihen.

Nykyiset ministerimme tuntevat tämän sarjan hyvin, sillä he ovat samaa ikäluokkaa kuin minä. He eivät voi olla tuntematta sitä, sillä Suomen televisiosta ei tuohon aikaan tullut kovinkaan paljoa ohjelmaa- ei ainakaan lapsille.Arkistot ovat onneksi olemassa.

Tuo ohjelma ja sen teema tulivat mieleeni tänä aamuna kun heräsin ja tapani mukaan kuuntelin Suomen yleisradion lähetyksen alkua. Se on eräs harvoja perinteitä joita meillä vielä on. Tosin enää ei kuuluttaja lausu sanoja Suomen yleisradio avatessaan ohjelmaa- se varmaankin loukkaisi kaupallisia kilpailijoita.

Tänä aamuna luin myös Ylen tekstiuutisista että ministeri Paula Rusakko on huolissaan syöpähoidon jonoista. Minäkin olen niistä huolissani. Epäilen nimittäin jonoihin kuolevan ihmisiä joita hoidolla voitaisiin auttaa. Ministeri haluaa tehdä selvityksen jonojen purkamiseksi, mutta resursseja hän ei lupaa lisää.

Mistä resurssit sitten otetaan jos niitä ei lisätä? No muusta terveydenhoidostapa tietenkin! Tilanne on sama kuin suuren sosiaaliturvauudistuksen kohdalla- rahaa ei saa kulua mutta tulosta pitää syntyä. Eli kysymyksessä on nyt jälleen kerran näennäistoimenpide jolla ei ratkaista mitään, mutta ministeri voi kehua yrittäneensä.

Miksi voimavaroja ei sitten lisätä? No siksi, etteivät Hinkujat ja Vinkujat nykymaailmassa voi Suursyömärille mitään. Hallitus ei voi verottaa isäntiään Kehittyvien Tautien Suomessa sillä nämä suuttuisivat tästä eikä sitä ministerinpaikkaa ja sen jälkeistä palkkiovirkaa ehkä saisikaan. Suomen talous on huippukunnossa ja kansantulo ennennäkemättömän korkea. Silti eivät rahat riitä mihinkään. Maahan on nimittäin luotu aateli jonka ei tarvitse maksaa veroja. Tähän aateliin kuuluvat kaikki ne suurituloiset kuntaveropummit, jotka pystyvät kikkailemaan tulonsa pääomatuloiksi joita ei veroteta kuin nimellisesti. Nämä vapaakyytiläiset ohittavat jokaisen jonon veronmaksajien kustannuksella.

Hyvänä esimerkkinä näistä pummeista ovat lääkärit. He eivät enää halua tehdä kansanterveystyötä. He eivät ehdi tehdä sitä kun on noita bisneskiireitä. Heidän hienolle hipiälleen ei myöskään sovi työskennellä terveyskeskuksissa, joissa voi törmätä köyhyyteen ja sen aiheuttamiin ongelmiin. Keinotteluyhtiön omistamissa yksityisissä lääkäriasemissa on paljon parempi olla ja palkkaakin tulee eikä verottaja kiusaa.

Voisiko lääkäreitä tuoda Kiinasta tai Kuubasta? Jostain niitä olisi saatava.

Hinku ja Vinku tuskin voivat Suursyömärille mitään- tokkopa haluavat edes yrittää. Jäämme siis arkistoon ja katsomme sivusta kun äärikapitalismi syö suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan viimeisetkin rippeet. Vai käytämmekö valtaamme ja vaihdamme Hinkun ja Vinkun sellaisiin possuihin joilla on moraali?

Uudessa Suomessa oleva Wordpress- blogini

Perjantaina 19. syyskuuta 2008

heittää minut jatkuvasti ulos. Lieneekö kerettiläiset ajatukset syynä vai mikä? Toivotaan että vika korjaantuu. Onko muilla ollut ongelmia?

Viestiä eteenpäin!

Keskiviikkona 17. syyskuuta 2008

Vasemmistoliiton ohjelma on loistava ja sillä tulee varma voitto vaaleissa jos saamme viestimme perille! Siksi onkin nyt paneuduttava, paitsi kirjoitteluun lehdissä, myös internetin käyttöön. Sain juuri tietää että Turo Lindqvitilläkin on vaalisivut- olleet jo monta kuukautta….

Myös facebookin käyttöä suosittelen ja kaikkia vaalikoneita- ainakin ylen, Turun Sanomien ja Mtv3:n vaalikoneet ovat tärkeitä. Facebookissa ehdokkaillamme on oma ryhmä ja siellä olevassa sosiaalinen vaalikone- sovelluksessa olemme hyvin esillä. Parhaiten turkulaisista puolueista!

Siis rohkeasti nyt median pariin!

Vaalit lähestyvät ja vaalipuheet paksunevat

Keskiviikkona 17. syyskuuta 2008

Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos on lähellä MTK:ta ja Suomen keskustaa oleva vaikuttaja. Alla on PTT:n johtajan lausunto, jonka Yle julkaisi tänä aamuna. Lausunnosta voisi päätellä että keskusta on siirtynyt köyhien puolelle ja haluaa korottaa näiden tuloja, kuten Vasemmistoliitto on jo pitkään halunnut. Käytännön toimet vain keskustalla ovat ihan toisen suuntaisia…

Köyhien tuloja on nostettava heti! Lässytys pois ja toimeen! Jos Suomi haluaa estää laman pahimmat vaikutukset on kansan ostovoimaa lisättävä nopeasti ja juuri pienimpien tulojen nostaminen menee suoraan kulutukseen hyödyttämään kansantaloutta. Samalla köyhyys lievenee.

Tämä toimenpide on tehtävä heti!

PTT= Keskusta

Keskiviikkona 17. syyskuuta 2008
PTT:n Holm nostaisi perusturvaa
Julkaistu 17.09.2008, klo 05.17
Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtajan Pasi Holmin mielestä perusturvan tasoa on nostettava. Holm sanoo keskustan Verkkoapilan kolumnissa, että perusturvalla elävien ostovoima on jäänyt huomattavasti palkansaajien ostovoimasta.
 
Holm muistuttaa, että Lipposen ja Vanhasen hallitukset ovat keventäneet palkansaajien verotusta, mutta perusturvaan on tehty ainoastaan inflaatiotarkistukset. Viimeisen 15 vuoden aikana palkansaajien ostovoima on kasvanut 45 prosenttia, mutta monien etuuksien reaaliarvo ei ole tänä aikana juuri muuttunut.

Holm laskee, että jos sama tahti jatkuu, vuonna 2020 perusturvan ostovoima on vuoden 1995 tasolla, mutta palkansaajien ostovoima on siihen mennessä kaksinkertaistunut.

YLE Uutiset