Arkisto: Lokakuu 2008

Kunnallistoimikunta 30.10 2008

Perjantaina 31. lokakuuta 2008

Vasemmistoliiton Turun kunnallisjärjestö
Kannanotto
Vapaa julkaistavaksi heti
30.10.2008

Toriparkki uuden valtuuston päätettäväksi

Vasemmistoliiton Turun kunnallisjärjestö paheksuu toimintatapaa, jolla toriparkki tuotiin ympäristö- ja kaavoituslautakunnan käsiteltäväksi heti vaalien jälkeisellä viikolla, kun asian käsittelyä oli ensin pitkitetty ennen vaaleja. Tarkoituksena on selvästi  tuoda toriparkki vanhan valtuuston päätettäväksi vielä tämän vuoden aikana.

Toriparkki nousi merkittäväksi aiheeksi lokakuussa pidetyissä kuntavaaleissa. Vasemmistoliiton Turun kunnallisjärjestö katsoo, että vaaleilla on oltava merkitys ja  vaatii kuntademokratian toteuttamista Turussa. Vanhan valtuuston tulee hoitaa nyt vaalien jälkeen enää ns. juoksevat asiat ja jättää merkittävistä asioista päättäminen uudelle valtuustolle. Kuntademokratian toteutumiseksi toriparkki tulee tuoda uuden valtuuston päätettäväksi.

Vasemmistoliiton Turun kunnallisjärjestön kanta toriparkkiin on kielteinen.

Kokoomuksen omavastuupolitiikasta

Tiistaina 28. lokakuuta 2008

Kokoomus on kaikessa peräänkuuluttanut ns. omavastuuta yhteisvastuun sijaan- niissäkin asioissa, joissa olemme tekemisissä ilmiöiden kanssa, jotka ovat liian vaikeita yhden perheen, saatika yksinhuoltajan hoidettavaksi. Vasemmistoliitto peräänkuuluttaa juuri yhteistä vastuuta asioista. Turun kauppatori ja keskusta saadaan turvalliseksi jos yhdessä haluamme niin. On muistettava, että väkivalta synnyttää väkivaltaa. Itse jouduin risteilyltä palatessani ja torilla istuskellessani vartijoiden riepottelun kohteeksi. Ei siltä taholta pitäisi tulla aloitetta väkivaltaan! Uskon , että minua kohdeltiin kaltoin ulkonäköni vuoksi- vaalipartani ja suttuinen olemukseni sai herrat vartijat luulemaan minua rappioalkoholistiksi, helpoksi nakiksi.Näitä ei myöskään saa kohdella väkivaltaisesti.
Väkivalta on ilmiö jota vastaan ei taistella väkivallalla. On eri asia puolustautua kuin hyökätä.
Paras lääke väkivaltaa vastaan on köyhyyden poistaminen. Veronkevennykset on heti suunnattava kaikkein pienituloisimmille!

Vaalit on käyty- tulos vahvistetaan 28.10

Maanantaina 27. lokakuuta 2008

Kun 100 % Turun äänistä oli laskettu olin saanut 46 ääntä. Suurkiitos teille minua äänestäneille. Tästä on hyvä jatkaa :).

Vasemmistoliitolle vaalit olivat pettymys, vaikka paransimmekin äänimääräämme 600:lla ja viime eduskuntavaaleihin nähden etenimme Turussa. Tulos on siis tulkittava tyydyttäväksi. Säilytimme kymmenen valtuustopaikkaamme, joten asemamme pysyi vakaana.Vihreät tosin menivät edelle- paikkoja 11.

Merkillepantavaa on Perussuomalaisten nousu Turun valtuustoon kahden paikan voimin sekä SDP:n rankka kahden paikan tappio. Kokoomus säilytti asemansa, sinivalkoiset samoin, keskusta menetti yhden paikan, RKP ennallaan. Kristilliset menestyivät saaden yhden lisäpaikan.

Valtuuston kokoonpano on siis seuraava. KOK 19, SDP 15, VIHR 11, VAS 10, RKP 4, KESK 3, PS2, KD 2, SKS 1. Näillä mennään neljä vuotta.

Vasemmistoliiton uusi valtuustoryhmä: Annika Lapintie, Pirjo Rinne, Jukka Kärkkäinen, Sauli Saarinen, Mirka Muukkonen (u), Heikki Talvitie, Johannes Yrttiaho (u), Alpo Lähteenmäki, Raimo Huhtanen ja Pasi Heikkilä. Ensimmäisellä varasijalla oleva Seppo Koski saattaa vielä muuttaa kuviota tarkistuslaskennassa.

Onnea kaikille- mutta varsinkin uusille valtuutetuille Mirkalle ja Johannekselle!

Aion jatkaa politiikassa ja aloitan nyt kampanjan kohti eduskuntavaaleja 2011. En tiedä olenko itse ehdolla-tuskin- mutta teen kaikkeni Vasemmistoliiton puolesta. Politiikka on kivaa :).

Muovisia turhakkeita

Sunnuntaina 26. lokakuuta 2008

Pahimmat vastustajani taistellessani tavallisen ihmisen puolesta ovat rihkamakauppiaat ja näiden mainoslehtiset, joissa luvataan lasihelmiä hyväänkauniiseen hintaan. Huomattavimpia näistä äärikapitalistisista propagandalehtisistä on Turun politiikkaa jo pitkään johtanut Turun Sanomat- niminen julkaisu. Se ei petä. Tänäänkin sen etusivua koristavat lasihelmet ja - silmät. Onko niissä inhimillistä pilkettä on toinen asia.

Median valta on murskaava. Lyhyessä ajassa kaikenkarvaiset viihdeohjelmat ovat syöneet suomalaisten aivot niin, että 60% ei tiedä mitkä puolueet ovat hallituksessa. Hyvin siis menee. 40 % porukasta ei myöskään äänestä, kuka mistäkin syystä. Tärkein syy on kuitenkin se, ettei äänestämällä voi vaikuttaa. Samat varakkaat oligarkit kuitenkin johtavat valtuustoa. He ovat ahkeria ahnehtimaan.
Muutos on mahdollinen ja sen nimi on Vasemmistoliitto. Olen pistänyt itseni peliin maailman mahtajia vastaan, joten muutoksen nimi on myös Jari Suominen. Sinun ei tarvitse muuta kuin äänestää. Sillä saat aikaan myrskyn joka puhaltaa turhakkeet ja syöpäläiset ulos päätöksenteosta. Samalla turvaat itsellesi palvelut jotka nämä talousnerot ovat ajaneet kriisiin.

Verot ylös ja palvelumaksut alas! Myös fiinemmän herrasväen olisi hyvä opetella maksamaan jostakin. Vai antaako yhteiskunta, joka enimmäkseen koostuu tavallisista ihmisistä, edelleen palvelunsa ja infrastruktuurinsa liikelahjana näille mämmikäsille?

Tänään lainaan Annika Lapintietä. Hän osaa pelkistää asiat. Kannatan.

Lauantaina 25. lokakuuta 2008

23.10.2008 - 17:34

Huomasin hätkähdyttävän uutisen naapurimaastamme. Svenska Dagbladet -lehden mukaan jopa kolmasosa ruotsalaisista haluaisi mieluiten asua aidatulla alueella, jonne pääsyä rajoittettaisiin koodeilla tai lukoilla. Asumisen turvallisuutta haluttaisiin lisätä myös kotien kameravalvonnalla ja murtohälyttimillä.

Pelkään, että tällaiset amerikkalaistyyppiset vartioidut ja aidatut asuinalueet voivat tulla myös meille Suomeen.

Syy turvattomuuteen ei löydy videopeleistä tai hevimusiikista, vaan pohjoismaisen hyvinvoinnin hylkäämisestä. Suomi ja Pohjoismaat olivat koko maailman esikuvia siinä, miten talouselämän edut ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus oli onnistuneesti yhdistetty. Nyt tämä ajattelu on hylätty.

Oikeiston hallitsemassa Suomessa eriarvoistuminen on kaikkein pisimmällä. Olemme pudonneet kelkasta monilla mittareilla. Enää Suomea ei hyvinvoinnissa edes verrata muihin Pohjoismaihin. Sen sijaan haetaan tavoitteita esimerkiksi terveydenhuollossa “Euroopan keskitasosta”.

Kokoomus haluaa uhrata turvallisuuden lyhytnäköisen voitontavoittelun vuoksi. Nykyisessä taloustilanteessa halutaan elvyttää veroja alentamalla. Valtion tuloja vähennetään ja tämä korvataan kaikkein köyhimpien selkänahasta julkisia palveluja karsimalla. Turvattomuus lisääntyy.

Kouluterveydenhuolto saataisiin Stakesin laskelmien mukaan kuntoon 150 miljoonalla eurolla. Tähän satsaukseen hallitus ei ole valmis.

Sen sijaan sotavoimien menoihin hallituksen piikki on auki. Hornet-hävittäjien uusimiseen ollaan valmiita upottamaan hulppeat 1,6 miljardia euroa ja taisteluhelikoptereihinkin törsätään 400 miljoonaa. Henkilömiinojen korvaamisen väitetään vaativan toista miljardia.

Rikkaita suosivien veroratkaisujen ja asehankintojen sijasta pitäisi satsata julkisiin palveluihin ja ongelmien ennaltaehkäisyyn. Taloudellista ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.lisäämällä saadaan sekä talouteen elvytystä että kaikille turvallisempi yhteiskunta.-Annika Lapintie blogissaan

Mike Pohjola blogissaan kiteyttää kokoomuksen vaalimainoksen

Torstaina 23. lokakuuta 2008

”Äänestä Kokoomusta, se on perhosten, leppäkerttujen, sateenkaarten, kukkien ja pikkulintujen puolue!” Tämähän on psykologinen vastine sille, että sanois ”Äänestä mua luokan pressaks ni saat irtokarkkei!” Vaikea uskoa, että näin ylimielinen, ilkeä ja harhaanjohtamiseen erikoistunut puolue voisi saada yhtään ääntä missään vaaleissa. Tosin vielä vaikeampi olisi uskoa, että Kokoomus pärjäisi myöskään kertomalla rehellisesti pyrkimyksistään.

Greenspan tunnustaa tehneensä virheitä

Torstaina 23. lokakuuta 2008

“Greenspan Reverses Stance on Regulations

Former Federal Reserve chairman acknowledges that the financial crisis
had exposed “a flaw” in his view of how the world and markets
function.”

Tämä on siis otsikko tämän päivän Washington Postista. Yhdysvaltain
keskuspankin entinen johtaja, ja viime vuosikymmenten
talousjärjestelmän pääarkkitehti myöntää, että hänen näkemyksissään
talouden ja markkinoiden toiminnasta on ollut vakava virhe.

Jännä nähdä mitä tapahtuu. Ylläoleva on lainaus Misha Dellingerin sähköpostista.

Perjantaina nyt kuitenkin kaikki mukaan rauhanmarssille.! Lilja klo 18.

Ja lauantaina sitten suuri joukkoesiintyminen kauppatorilla. Niin paljon porukkaa kuin vain löytyy, perheet ja kaverit mukaan jaisot numerokyltit. Kerron tarkemmin täällä ja joka puolella.

Kommentti Heikki Pälveen kirjoitukseen nuorten mielenterveystyön resursseista.

Torstaina 23. lokakuuta 2008

Resurssien puute johtuu ennenkaikkea hyvinvointipalvelujen alasajosta ja siihen liittyy olennaisesti myös se veronmaksuhaluttomuus, joka Suomessa on nykyisin kansantautina.Lääkärit eivät ole jääneet tässä kilpailussa jälkijoukkoon-päinvastoin. Monet heistä ovat siirtyneet keinotteluyrityksiin töihin juuri siksi, että siten saavat vältettyä maksamasta veroja kunnalle. Kuntien talouskurjuus johtuukin suurelta osalta ns. kuntaveropummeista.
Itse mielenterveystyön kohteena olleena tiedän kertoa, että ns. mielenterveystyö on usein lääkkeiden jakamista. Niitä saa jopa ilmaiseksi- lääkärit kun ovat nykyisin lähinnä lääketeollisuuden konsulentteja.
Lopuksi. En ymmärrä miten mielenterveystyötä auttaa asuntojen myyminen pois ja epävarmuuden lisääminen potilaiden keskuudessa. Kannatit valtuustossa voimakkaasti as oy Ilpoistenahon myyntiä. Milloin alat kannattaa sitä että myös varakkaat maksaisivat veroja?

Tältä se näyttää kun täältä alhaalta katsoo. Olympian kukkuloilla tietenkin on terveellisempi ilmasto ja parempi näköala. Sinne siis keinolla millä hyvänsä?

Äärikapitalismin kriisi

Keskiviikkona 22. lokakuuta 2008

Olemme jälleen kerran siinä äärikapitalistisen talouselämän pisteessä, jolloin laskevat kurssit ja ainakin hidastuva, ellei jopa taantuva talouskehitys uhkaavat myös Suomea. Huolestuttavia uutisia tulee maailmalta koko ajan ja näyttää siltä kuin ennustus kapitalismin kaatumisesta kävisi toteen Kysymys kuuluukin: miten Suomi selviää tästä höykytyksestä?

Hallituksemme ei ole tehnyt elettäkään laman torjumiseksi, kuten se ei ole tehnyt mitään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi. Tänään luin Turun Sanomista pikku-uutisen, jonka mukaan hallitus on nyt kuitenkin avannut ensi vuoden budjetin ja aikoo lisätä siihen taloutta elvyttäviä elementtejä. Pahaa pelkään, että nämä toimet on jälleen suunnattu keskiluokan ja rikkaiden hyväksi. Näin tämä hallitus on jatkuvasti toiminut.

Parasta elvytystä olisi kotimaisen kysynnän lisääminen nostamalla nyt pienimpiä tuloja- palkkoja, eläkkeitä, sairaspäivärahoja ja muita sosiaalitukia. Nämä tulisivat suoraan kotimaisen kysynnän lisäykseen- näillä ihmisillä kun on puutetta kaikesta. Lisäksi toimenpide auttaisi taistelussa köyhyyttä vastaan.

Nähtäväksi jää ottaako hallitus lusikan kauniiseen käteen. Toimenpiteen ajoitus vaalien jälkeiseen aikaan viittaa siihen, että vanhoja keinoja käytetään. Eli lisää niille joilla jo on- sukanvarteen pistettäväksi.

Suomen kansa ei ole ansainnut näin huonoa hallitusta.kokoomusspilakuva.jpg

Turun Sanomat ei julkaise Suomista- onneksi kuitenkin muita

Keskiviikkona 22. lokakuuta 2008

 Allaoleva teksti voisi hyvin olla minun kynästäni lähtöisin- vaan ei ole. Turun Sanomat on nähnyt hyväksi hylätä kirjoitukseni kerran toisensa jälkeen.Onneksi muut samoin ajattelevat saavat äänensä kuuluviin.

Ostopalvelujen suhteen kannatan varovaisuutta.Ainakin palvelun tuotantoa on pystyttävä valvomaan. Yleensä on parempi että kunta tuottaa palvelut itse- se ainakin noudattaa lakeja ja käryää helposti jos ei noudata.

Hataria lupauksia

Eräs kunnallisvaalien suosituin aihe on ulkoistaminen, vaikka keskustelua pitäisi käydä ajatuksena millä turvallisimmin ja tehokkaimmin tulevaisuudessa kasvava palvelujen tarve tuotetaan.

Lähtökohtana pitää olla, että kyse on yhteiskunnan lakiin tai asetuksiin perustuvasta velvollisuudesta, jota ei pidä jättää markkinavoimien armoille.

Yhteiskunnalla pitää aina olla niin suuri osuus tässä työssä, että tuottajat eivät kirjoittamattomin kartellisopimuksin pääse rohmuamaan. Katsastustoiminta on nykyisin varoittava esimerkki yritystoiminnasta, jossa laki takaa asiakkaat ja yksityinen kerää voitot.

Eräs kummallisuus ajatuksessa ostopalveluista on, kun luotetaan, että palvelun tuottaja huolehtii ja valvoo että ”tuote” on sopimuksen mukainen ja hyvänlaatuinen. Yhteiskunnassa ei tehdä millään muulla alalla sopimuksia tällä periaatteella. Jos esimerkiksi rakennusalalla vastuuhenkilö jättää työn valvomatta ja epäonnistuu, hän joutuu syytteeseen, laki jopa edellyttää valvontaa.

On älytön ajatus, että vanhus, vammainen tai edes heidän omaisensa voivat valvonnan tehdä. Pelko, että valitus huomioidaan syrjinnällä tai kiusaamisella on todellinen. Ilmiö esiintyy nykyisin voimakkaana koulussa, työpaikoilla jopa kirkossa ja lastentarhoissa - minne se häviäisi ostopalveluissa.

Siksi ostopalveluiden kustannuksiin tule lisätä täysmääräisesti osto- ja valvontakulut, eikä piilottaa niitä yhteisön yleiskuluihin. Valvonta on välttämätöntä koska viimeaikaiset tapahtumat osoittavat, että voiton tavoittelu hävittää ihmisestä järjen ja inhimillisyyden.

Tarvitaanko ostopalveluja, kyllä. Uskon, että ne tuovat yhteisöön kustannustietoisuutta, uusia ideoita. Näin pitää uskoa. Palvelujen ulkoistaminen monipuolistaa toimintaa, mutta sen on tapahduttava ihmisen ehdoin ja tasapuolisesti.

Maallikko

(Äänestäkää)