Arkisto: Tammikuu 2009

Iltalehdestä lainaamani juttu sekoitti blogini

Torstaina 22. tammikuuta 2009

No, tulipahan opittua taas jotakin…

Epäilys siitä että blogiini olisi hyökätty ei kuitenkaan ole turha. Blogiin on ilmestynyt outoja elementtejä joita en itse ole sinne lisännyt, mm. kaksi salaperäistä tilaajaa jotka tietenkään eivät vastaa kysymyksiin. Toivotan edelleen kaikki tervetulleiksi sivuilleni, mutta natsikommentteja en edelleenkään julkaise-tallennan kylläkin.

Ihmisoikeustaistelija Stanislav Markelov murhattu

Tiistaina 20. tammikuuta 2009

Anna Politkovskajan, venäläisen ihmisoikeustaistelijan ja vapaan toimittajan, joka murhattiin taannoin, asianajaja ja ihmisoikeustaistelija Stanislav Markelov on murhattu Moskovassa. Samassa yhteydessä murhattiin yksi toimittaja. Ampuja pakeni paikalta eikä häntä ole saatu kiinni….

Näin oligarkiassa.

Turussa oligarkiaa haikailevat piirit ajavat väkisin läpi Turun historiallisen kauppatorin, vapaan kaupunkitilan, muuttamista yksityisomaisuudeksi rakentamalla torin alle yksityinen pysäköimislaitos joka on täysin turha hanke ja selittyy ainoastaan valtapoliittisesta näkökulmasta. Turun tauti on syvällä. Vaaleilla valitut valtuutetut, jotka ennen vaaleja ilmoittivat ehdottomasti vastustavansa toriparkkia , ovat nyt hiljaa kun heidän omistajansa tekevät kauaskantoisia päätöksiä vastoin kansalaisten selvästi ilmaisemaa tahtoa. Ei ole ihme ettei Turun väkiluku kasva samalla tavoin kuin muitten suurten kaupunkien. Kuka haluaisi muuttaa ghettoon josta työpaikat on jo ajettu pois ja kaikki itsenäinen toiminta pyritään valjastamaan pienen vallanhimoisen joukon tarpeita palvelemaan? Kun kirjastoja lakkautetaan, sosiaali- ja terveystoimi ovat rempallaan ja vieläpä kaupungin keskustassa voivat yksityiesen vartioliikkeen miehet retuuttaa ja uhkailla vapaita kansalaisia on kuvio selkeä. Turkua ei johdeta turkulaisten eduksi vaan joidenkin harvojen.

Osoituksena tästä voidaan pitää myös kaupungin talouden tuhoamista erilaisilla, usein turhilla, konsulttipalveluilla ja ylisuurilla ja ylipalkatuilla palkkioviroilla vasalleille. Samoin kaupungin omaisuuden yksityistäminen jalkamalla se suorastaan lahjoitusta vastaavalla hinnalla liikemiesten sisäpiirille osoittaa sen mitkä Turussa on vikana: Kansalaisten saamattomuus oman etunsa puolustamisessa ja pelkoon tai sinisilmäisyyteen perustuva herkkäuskoisuus päättäjiä kohtaan. Poikkeuksena ovat kansanliikkeet jotka ajavat kansalaisyhteiskuntaa ja demokratiaa tukevia tavoitteita.

Turkua johtava joukkio tuskin päästää toriparkkia kansanäänestykseen- he eivät uskalla sitä tehdä.

Yhdysvalloissa alkaa tänään uusi, Ku Klux Klania ja muita joukkioita hirvittävä ihmisen aika.Aloittakaamme samanlöainen aika myös Turussa. Tämä kaupunki kuuluu meille kaikille- ei pelkästään kabineteissa istuville pelureille. Tavallinen turkulainen ja hänen tahtonsa kunniaan!

SDP:n ryhmäkuri

Tiistaina 20. tammikuuta 2009

Toriparkista puoltavan päätöksen tehnyt SDP:n valtuustoryhmä ei edes äänestänyt asiasta sunnuntaina 18.1, vaan ryhmän puheenjohtaja Jarmo Rosenlöfin kanta tulee ryhmän kannaksi valtuustossa. Kuitenkin ennen vaaleja SDP:n valituiksi tulleista valtuutetuista vastasi kysymykseen Turun kauppatorin alle pitää rakentaa yksityisellä rahoituksella maanalainen pysäköintilaitos seuraavasti: Täysin eri mieltä: Kjell Lundahn, Ruth Hasan, Virpa Puisto, Pia Elo. Jokseenkin eri mieltä olivat Ilkka Kantola ja Leena Koikkalainen. Kantaansa eivät kertoneet Henry Toivari ja Timo Nurmio.

Muut olivat enemmän tai vähemmän toriparkin puolesta.

Kansanäänestysaloitteeseen toriparkista ei SDP ottanut vielä kantaa, mutta pelättävissä on että he vastustavat sitä ryhmäpäätöksellä.Tämä jää nähtäväksi

Turun tauti ei parane, enne kuin kansalaisten tahto vaikuttaa päätöksiin. Toriparkkisuunnitelma on oiva esimerkki siitä miten pienet piirit Turussa jyräävät asioita omaksi edukseen lainkaan välittämättä yleisestä edusta ja mielipiteestä.

Turun tauti on kuitenkin parannettavissa. Vaatikaamme entistä äänekkäämmin kansanäänestystä! Myös kirjastojen ja koko Turun omaleimaisuuden ja kulttuurihistoriallisen arvon puolesta on taisteltava.

Pikaraitiotie olisi nopeasti saatava suunnitelmiin ja ennen kaikkea peruspalvelu on saatava kuntoon! Ei voi olla oikein että lääkäriaikaa joutuu odottamaan maaliskuuhun asti kun sen yrittää varata 19.1! HALOO!!!!

Eläke-edut on turvattava

Torstaina 8. tammikuuta 2009

myös saattohoidon aikana.