Arkisto: Helmikuu 2009

Taas tulee rahaa!!!Jo kuudennen kerran minulla on käynyt tuuri! Ja taas koko miljoona! Ja vielä Natolta!

Maanantaina 23. helmikuuta 2009
Lähettäjä NATO Headquarters <selectcl@ctcinternet.cl>NATO Headquarters
Blvd Leopold III
1110 Brussels,
Belgium

This is to inform you of the result following the just concluded final draws
of North Atlantic Treaty Organization (NATO) award plan. This draws was conducted
on-line by an automated random computer ballot search from the Internet.
No tickets or application was required.

The NATO award plan was conducted to mark our 60 years anniversary (4 April
2009).

You been approved for 1,000,000.00 (One Million EURO) in cash. This is from
a total cash prize of 20,000,000 (Twenty Million Euro) shared amongst the
first twenty (20) lucky winners in this category. We have two winners from
your country.

REF NO:6257735678

Your funds are now deposited in an offshore bank with a hardcover insurance
in the United Kingdom.

This is also an invitation to our Strasbourg/Kehl Summit. You are expected
to claim your funds of One Million Euros before 4 April 2009, which is the
day of the submit.

Please contact our London help line with the information below.

Ms. Lara Croft
Tel: 447031973765
Fax: 448709744065
Email:laracroft@strompost.com

You will be assisted with the remittance of your prize funds to your designation.

Note that your prize funds must be claimed not later 4 April 2009. You are
automatically invited to our 60 years anniversary summit.

Congratulations once again from staff of North Atlantic Treaty Organization
(NATO) Headquarters.

Yours faithfully,
NATO Secretary General
Jaap de Hoop Scheffer

Tulikaste oli menestys

Sunnuntaina 22. helmikuuta 2009

helmilauantaiisompi.png


21. helmikuuta 2009 Tuntuu hyvältä kun voi kertoa kaikille että historian ensimmäinen Vasemmistoliitto alueilla- tapahtuma onnistui mainiosti. Soppaa jaettiin kolmisensataa annosta ja mikä ilahduttavinta eivät Varissuon ja Lausteen sekä Pääskyvuoren ja muun Itä -Turun asukkaat tyytyneet pelkkään ruokaan vaan tulivat myös keskustelutilaisuuteen. Paikalla oli lähes neljäkymmentä ihmistä mikä on suuri määrä.Kiitokset siitä!

Itse keskustelutilaisuus alkoi Annika Lapintien katsauksella eduskunnassa käsiteltäviin asioihin. Koska varattu aika oli lyhyt sanoi Annika tyytyvänsä puhumaan vain puolustusmenojen lisäysautomaatista , jota porvarijengi ajaa parhaillaan. Annika totesi että myös terveydenhuollon käyttämät välineet kallistuvat, mutta tähän asiaan ei hallituksella ole halua puuttua…Paljon muutakin hän puhui, mutta siitä lisää myöhemmin radiossa ja blogissa.

Jukka Kärkkäinen jatkoi juohevasti terveydenhuollon ongelmista. Hän totesi perusterveydenhuollon olevan ensiarvoisen tärkeä tehtävä kunnille ja penäsi lisää valtionosuuksia jotta Turun peruspalvelun vaje, 30 Me, saataisiin paikattua eikä kansalaisten terveys vaarantuisi.

Tästä taas jatkoi sujuvasti alueen oma valtuutettu Alpo Lähteenmäki, joka kertoi uuden peruspalvelulautakunnan haasteista. Alpo on tämän lautakunnan jäsen ja hän kyllä tuntee asiat. Hän kertoi Turussa olevan hyvän peruspalvelusuunnitelman, mutta sen toteuttaminen ontuu- pitkälti siksi, ettei varoja myönnetä.

Yleisö esitti paljon kysymyksiä ja eräs merkittävimmistä oli Taina Lindholmin kertomus siitä, miten hän oli jäänyt tyhjän päälle työtapaturman satuttua Kokoomuksen Harjattulan kartanossa. Työterveys ei huolinut ja terveyskeskus ohjasi pois sanoen tämän kuuluvan työnantajan vastuulle. Ei liene vieras tilanne monelle muullekaan. Lisäksi Tainan ammattiliitto OAJ oli kieltänyt lakiavun vedoten siihen, että Taina ei ollut opetustöissä! Vaikka hän on Oaj:n jäsen, ei siis apua annettu. Todella omituinen on tämä maailma jossa kaikki pakenevat vastuutaan!

Nyt Taina saanee apua koska päättäjiä oli kuulemassa.

Vasemmistoliiton valtuutettuja evästettiin ottamaan valtuustossa peruspalvelu erityissyyniin ja vaatimaan että se jatkossa toimii asiakaslähtöisesti hallitussopimuksen mukaisesti. He lupasivatkin ottaa asian omakseen

Hyvä fiilinki oli koko ajan ja kokous oli mielenkiintoinen. Lähtiessä moni toivoi lisää samanlaisia ja tokihan niitä järjestetään: Seuraava Vasemmistoliitto alueilla- tapahtuma on Runosmäessä 28.3 klo 11 alkaen. Tervetuloa mukaan!

Euroopan parlamentin vaaleista

Torstaina 19. helmikuuta 200919.2.2009 23.12 | Jari Suominen | Yleinen

Kun tuo kiistelty Lissabonin sopimus tulee voimaan on EU siirtymässä askeleen parlamentarismin suuntaan. Parlamentin valta vahvistuu komission kustannuksella. Jo nyt on parlamentti saanut aikaan merkittäviä asioita, kuten työaikadirektiivin hylkäyksen. Tuo työaikadirektiivihän olisi merkinnyt viikottaisen enimmäistyöajan nostamista 65 tuntiin! Suomen hallitus yllytti hyväksymään tämän, suorastaan orjuuttavan direktiivin…
Uskon että parlamentissa voimme aidosti vaikuttaa asioihin. Kun haastattelin Vasemmistoliiton Eu-vaaliehdokasta Kyösti Suokasta ymmärsin, että myös työelämän asioita ja parannuksia euroopalaisiin ja suomalaisiin työoloihin voidaan parhaiten viedä eteenpäin parlamentissa . Uskon myös että ensi kesäkuussa valittava parlamentti tulee ratkaisemaan huvin pitkälle Euroopan ja maailman kohtaloita. Siksi on erittäin tärkeää äänestää vaaleissa, ja tärkeää on äänestää Vasemmistoliittoa, jonka edustajat eivät purematta niele kaikenlaisia direktiivejä työ- ja kansalaisoikeuksien vähentämiseksi.

Olen tekemässä vaalihaastattelusarjaa Vasemmistoliiton ehdokkaista. Sarja on kuultavissa osoitteessa www.radiorobinhood.fi/ Vaalit 2009.

Toriparkista

Keskiviikkona 18. helmikuuta 2009

Demarien demokratiakäsitys polveutuu kyllä Breznevin ajoilta. Muistattehan tuon autoja keränneen yritysjohtajan joka pukeutui fiinisti. Tavallisen kansan ja sen tarpeiden huomioonottamisessa on kyllä oppimista demareillakin jos he joskus päättävät tulla 2000-luvulle. Sivistyneet turkulaiset kyllä tietävät mikä Ideapark torista on tulossa ja aavistelevat tuhoa. Kokoomuksen Pentti Huovinen totesi valtuustossa ettei hän vieläkään tiedä mitä tuosta toriparkista syntyy ja epäili että rakenteilla on keskustan isot liikkeet yhdistävä luola- siis iso kauppakeskus. Siihen kun Salmela vetää katon päälle on Ideapark valmis ja Toivo, Laivorannan lanko, saa toivomansa- kuten hänen poliitikkoystävänsäkin oikealla ( demarit ja siitä vähän vasemmalla oleva kokoomus).
Vaikka republikaanit ja heidän kova politiikkansa on USA:ssa saanut kokea takaiskuja ovat suomalaiset republikaanit voimissaan. He rakastavat luokkayhteiskuntaa ja rakentavat rahauskonnon temppeleitä vaikka tuomiokirkkoon. Turun kauppatorin tuhoaminen parkkiluolalla on samanlainen kulttuurihistorian häväistys kuin Talebanien suorittama patsaiden tuhoaminen Afganistanissa. äärikapitalismi on nimensä mukainen- ääriliike. Se on väkivaltainen ja tuhoisa

Taistelupäivä 16.2 2009

Maanantaina 16. helmikuuta 2009

Tänään tulee kaupunginvaltuustoon paljon tärkeitä asioita. Raunistulaa aletaan hivuttaa alas sallimalla korkeita kerrostaloja Turun ehkä kuuluisimman kaupunginosan laitamille. saadaanpa nähdä milloin tulee seuraava askel syvemmälle Raunistulaan. Itäisen pitkäkadun puutalot tuomitaan myös hävitettäviksi ja tilalle rakennetaan terveyspalvelukeskus. Jokikadulle tulee korkeita kerrostaloja- siellä sentään säilytetään vanhat rakennukset. Satava- Kakskerran yleiskaavasta on nyt pudotettu puolet uusista asukkaista pois. Tulossa olisi 6000 kun aiemmin on väläytelty jopa lukua 13700! Tuo manhattanluku voikin vielä toteutua- onhan kaavaehdotukseen jätetty reservialueita tulevalle kaavoitukselle. Miten paljon mahtoi Meri-Turun Vasemmistoliiton kampanja kunnallisvaaleissa vaikuttaa asukasmäärän keventämiseen- sitä en tiedä. Olemme kuitenkin ehdottomasti liiallista väenpaljoutta vastaan.

Toriparkkikansanäänestys tulee myös käsittelyyn kaupunginhallituksen esityksen myötä. KH esittää että kansanäänestystä ei järjestettäisi. Asian tiimoilla on ollut kieroilua jo niin paljon että sanon sen vielä kerran: KANSANÄÄNESTYS TORIPARKISTA ON JÄRJESTETTÄVÄ! TURKULAISET HALUAVAT ITSE OTTAA KANTAA ASIAAN JOSSA VALTUUSTOON VALITUT OVAT KÄÄNTÄNEET TAKKINSA JA PETTÄNEET KANSANVALLAN. KANSANÄÄNESTYSTÄ VAATIVA MIELENOSOITUS KOKOONTUU KAUPPATORILLE KLO 17 JA SIITÄ MARSSIMME KAUPUNGINTALOLLE HYVÄSSÄ JÄRJESTYKSESSÄ. TULE SINÄKIN MUKAAN!

Toiveeni on, että turkulaiset yli puoluerajojen näyttäisivät tahtonsa valtuustolle.

Valtuusto saamyös muita vieraita, pro kirjasto-liike kokoontuu kaupungintalon puistoon klo 15.

Ja kaikesta tästä kertoo Vasemmistoliiton ohjelma Robin Hoodissa tiistaista klo 18 alkaen. Mukana myös Mirka Muukkosen puhe Operaatio Ruokakassista lauantailta. Ja Vaalit- sarjassa on vuorossa Ari Rajamäen haastattelu. Sen kuulet jo tiistaina klo 11.45 ja uusintana vielä neljä kertaa sekä lisäksi osoitteesta www.radiorobinhood.fi vaaleihin asti. Tuosta osoitteesta löytyvät myös lähetysajat.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta

Torstaina 12. helmikuuta 2009

Eilen oli poliittisen urani eräs alku. Olin ensi kertaa tutustumassa lautakuntien, tarkemmin johtokuntien, työhön. Aluksi oli koulutusta jossa johtokuntien jäsenille kerrottiin uusista liikelaistoksista. Vaikutti siltä että olin ehkä ainoa varajäsen paikalla. Minullekaan ei kutsua tullut, mutta tungin itseni mukaan. Mielestäni on outoa että koulutusta järjestetään vain varsinaisille jäsenille vaikka varajäsenet ovat usein uusia toimijoita ja ehkä enemmänkin koulutuksen tarpeessa kuin jäsenet, jotka ovat usein konkareita. No, tilanne on kaikille uusi.

Iltapäivällä pääsin lisäksi palaveriin johtokunnassa. Mielenkiintoista on, kerron lisää kun itse hahmotan tilanteen :). Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta ( jonka kokouksessa siis en ollut, vaan varsinainen jäsen SeppoKoski) käsitteli Toriparkkiyhtiön kanssa solmittavaa esisopimusta. Kuten odotettavissa oli, sopimus hyväksyttiin.Vastaan oli Vasemmistoliitto jota kannatti Vihreät, eli äänestys päättyi 5-3. On harmi, että sosialidemokraatit ajavat vielä vanhalla hevosella, joka kohta jo kuolee. Kokoomuksen kyljessä ei kyllä kannattaisi olla…

Sain jaettua kansanäänestysmielenosoituksesta kertovia lennäkkejä myös johtokunnassa :). Toivottavasti turkulaisten tahto selviää myös demareille ennen ensi maanantain valtuustoa. Kokoomus leijuu niin korkealla ettei heitä tavoita.

Niin, tuo mielnosoitus on siis kaupungintalon edessä 16.2. Kokoontuminen Kauppatorilla klo 17. Kaikki mukaan!

Helsinkiin on ehdotettu rakennettavaksi ydinvoimala.http://www.adressit.com/ydinvoimala_stadiin

Perjantaina 6. helmikuuta 2009

Saanko lainata tätä ajatusta .Turkuun? Jos kerran Helsinki saa oman ydinvoimalan on meidän turkulaistenkin saatava omamme- ja isompi!
Kun Turkuun nyt puuhataan valtavalla tarmolla toriparkkia olisi ehkä viisainta sijoittaa tuo ydinvoimala Kauppatorille. Sillähän ei ole  käyttöä enää kuin toriparkin kantena. Mitä turvallisuuteen tulee ovat turkulaiset jo lähes kaikki muuttaneet pois kaupungista ja jäljellä olevat vanhukset eivät kuolemaa pelkää- heille kun helvetti on lastenleikkiä Turkulaisen hallintokulttuurin rinnalla. Vaikka siis tuo voimala posahtaisi ei henkilövahingoista tarvitsisi niin välittää. Luonnollista ja normaaliahan on että ne juoksevat karkuun jotka pystyvät ja muut jäävät. Myöskään aineelliset vahingot ydiräjähdyksen sattuessa eivät olisi korvaamattomia. Turusta on jo purettu pois kaikki mikä hiukankin viittaa kulttuuriin. Ne pari vanhaa kivikasaa jotka toistaiseksi ovat purkamatta. linna ja tuomiokirkko, eivät niin raariita meille ole.
Ehdotankin siis että tartumme tuumasta toimeen motolla: Turku palaa- ehkä räjähtääkin.

Vasemmistoliitto kyselee- onko tuhlattu?

Tiistaina 3. helmikuuta 2009

SELVITYSPYYNTÖ                                                   KH  2009-02-02

Valtion peruspalveluohjelmaan sisältynyt työmarkkinatuen ja toimeentulotuen rahoitusta koskeva lakimuutos tuli voimaan vuoden 2006 alusta. Työmarkkinatuen rahoitusta muutettiin siten, että työmarkkinatukea yli 500 päivää passiivisesti saaneiden työmarkkinatukikustannukset jaettiin tasan kuntien ja valtion kesken. Tarkoitus oli, että kunta voi välttää oman maksuosuutensa sijoittamalla työttömän aktiivitoimenpiteisiin.

Pyrkimyksenä oli näin nostaa pitkään työttömänä olleiden henkilöiden aktivointiastetta. Kustannusten kompensaationa kunnille muutettiin sosiaali- ja terveydenhuollon laskennallista valtionosuusjärjestelmää. Kompensoinnin oli tarkoitus vähentyä asteittain kolmen vuoden siirtymäkauden aikana. Nyt tuo kolme vuotta on kulunut.

Edellä olevaan viitaten, pyydämme kohteliaammin kaupunginhallitukselle selvityksen kyseisen työmarkkinatukiuudistuksen vaikutuksista Turun kaupungin talouteen. Onko uudistus kyseisenä ajanjaksona toteutunut kustannusneutraalisti? Mitä tapahtuu tänä vuonna kun siirtymäaika on päättynyt?

Kansaneläkelaitoksen tilaston mukaan Turun osuus työmarkkinatuen menoista vuoden 2008 tammi – elokuun väliseltä ajalta on peräti 4 921 705 €. Olisiko tämä meno ollut vältettävissä aktiivitoimenpiteillä? Entä miten tämä työmarkkinatukiuudistus on vaikuttanut toimeentulotuen menoihin? 

Samalla pyydämme kohteliaammin selvittämään kyseiseltä 3 vuoden ajanjaksolta talousarvioihin varattujen työllistämiseen osoitettujen määrärahojen käyttöasteen (Tilit 1 04 18 12 ja 1 04 18 13). Onko varatut rahat tehokkaasti käytetty, vai onko peräti jäänyt käyttämättä? Olisiko tarpeen jopa lisätä työllistämiseen suunnattuja määrärahoja ja tällä tavalla vähentää kelan ns. sakkomaksuja?
Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa asian selvittäminen on pikaisesti tarpeen, jotta mahdollisesti tarvittaviin korjaaviin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä talouden tarkastelun ensimmäisen neljänneksen aikana. Pyydämme siis asian selvittämistä viipymättä.

Rauno Artesola   Pirjo Rinne

kaupunginhallituksen jäseniä

Tässä on asiaa Turun päättäjille…

Maanantaina 2. helmikuuta 2009

Lainaus eräältä Marttilaiselta:
PRO MARTIN KIRJASTO

Tasan 70 vuotta sitten, vuonna 1939 valmistui Martinmäkeen asuntoyhtiö Urhonlinna.
Myöhemmin samana vuonna rakennuksen alimpaan kerrokseen perustettiin Martinmäen kirjasto ja lukusali. Valmistumisensa jälkeen Urhonlinna sai tulikasteensa. Oli syttynyt sota. Turkua pommitettiin, osa Martinmäkeä oli tulessa. Urhonlinna ja sen kirjasto selvisivät kuin ihmeen kautta vain vähäisin vaurioin. Tänään, armon vuonna 2009 kirjasto sai täysosuman. Pommi tuli yllättävältä taholta. Sen pudotti marttilaistenkin ystävänään pitämä edellinen Turun kaupunginhallitus. Mitä vihollinen ei 70 vuotta sitten pystynyt tuhoamaan sen tuhoavat veljemme ja siskomme, joille me turkulaiset olemme hetkeksi oman hallintaoikeutemme lainaksi antaneet.
Martinmäessä, Tervahovinkadun varrella on 1924 perustettu Työläisten asuntoyhtiö Maja. Sen seinässä on pronssilaatta, johon talon rakentajat ovat kirjanneet vielä tänä päivänäkin ajankohtaisen mottonsa. Laatassa lukee: ” YLPEYDESTÄ JA KUNNIANHIMOSTA HALKEAMAISILLAAN OLEVAT VALLANPITÄJÄT EIVÄT VOI KOSKAAN NIIN PALJON HÄVITTÄÄ, ETTEIKÖ TUNTEMATTOMIEN SANKARIEN AHKERAT KÄDET VOISI SITÄ JÄLLEEN RAKENTAA”.

Toimiiko Nokia kuin saastainen kiristäjä?

Sunnuntaina 1. helmikuuta 2009

Helsingin Sanomat uutisoi Nokian painostaneen päättäjiä ns. Lex Nokia lain valmistelussa ilmoittaen siirtävänsä pääkonttorinsa pois Suomesta ellei eduskunta laadi lakia, jolla Nokia saa oikeuden urkkia työntekijöidensä sähköposteja ja muuta dataliikennettä.Laki koskisi myös kaikkia muita yhteisöjä joten meistä jokainen olisi tämän kiinalaistyylisen sensuurin kohteena. Kymmeniä päättäjiä on nimettömästi kertonut tietoja HS:lle, joten uutinen lienee totta!Oikeusoppineet ovat tyrmänneet tämän urkintalain perustuslain vastaisena. Lakiesitys on melkein yhtä uskomaton kuin se, että Turun päättäjät aikovat rakentaa Toriparkin kysymättä kansan mielipidettä asiasta!

Liike-elämä on Suomessa ja Turussa saanut liikaa valtaa käsiinsä kun jo yhteiskunnallinen päätöksenteko on oligarkkien hyppysissä. Kansalaisoikeudet ovat tuulen vietäviä kun raha puhuu! Etsimättä tulee mieleen historian aikakaudet jolloin tavallinen ihminen oli orjan asemassa eikä hänen hengellään ja terveydellään ollut mitään arvoa.

Harvainvalta joka perustuu rahaan ei hyödytä viime kädessä ketään ,vaan synnyttää väkivaltaa ja ristiriitoja, periytyvää köyhyyttä, kulkutauteja ja tietämättömyyttä,kulttuurin häviön.Kaikki minkä edestä on taisteltu ja uupumatta tehty työtä voidaan menettää kun sokeassa ahneudessa nähdään oma lyhytaikainen etu jopa kansanvaltaa ja hyvinvointia tärkeämmäksi. Tällainen on kauhistuttavaa!

Jos Suomen eduskunta parin viikon kuluttua hyväksyy Lex Nokian voidaan lakiesityksen puolesta äänestäviä kansanedustajia pitää kiristykseen alistuneina ja suhtautua heihin sen mukaisesti. Tilanne on sama kuin Kustaa III:n Ruotsissa 1700 luvun lopulla - kuningas hankki tuolloin yksinvallan säädyiltä siten, että säädyt kokoontuivat ladattujen tykkien edessä ja olivat pakotetut allekirjoittamaan asiakirjan jolla valta siirtyi kuninkaalle. Nokian uhkailu on samanlainen ladattu tykki.

Tällainen eduskunta ei tietenkään nauti kansan luottamusta. Kansa käyttää Suomessa ylintä valtiovaltaa jonka se luovuttaa vapaissa vaaleissa valituille edustajilleen jotta nämä toimisivat kansan, ei suuryritysten, tahdon mukaisesti. Lex Nokia on siis selkeästi torjuttava.

Turussa vastaava tilanne on kun käsitellään Kauppatorin alle suunnitellun yksityisen (= suurliikemiesten) pysäköintilaitoksen rakentamista. Jos vaadittua kansanäänestystä ei sallita voi jokainen itse päätellä kenen etuja Turun valtuusto ajaa.Ainakaan ei tavallisen turkulaisen pienyrittäjän, työntekijän tai eläkeläisen etua- tämän osoittaa sekin, miten yhteiskunnan palveluja karsitaan ja yritystukia suurille yrityksille lisätään jatkuvasti. Viimeksi luvattiin poistaa kansaneläkemaksu yrityksiltä ja tätä kautta nyysiä köyhiltä 1100 miljoonaa euroa! Tavallisen ihmisen maksettavina ovat jo nyt muutamien hyvätuloisten jäsenmaksut yhteiskunnalle ja nämä vapaajäsenet käyvät vieläpä röyhkeämmiksi päivä päivältä eikä kiristykselle näy loppua…

On noustava taisteluun demokratian puolesta! Vain demokratia takaa kansalais- ja ihmisoikeudet, vakaan taloudellisen kehityksen ja sen että ihmiskunnalla on muutakin kuin aikaan sidottuja hetkellisiä arvoja.

Toriparkkikansanäänestyksen puolesta on mielenosoitus kaupungintalon edustalla maanantaina 16.2. Kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.