Arkisto: Marraskuu 2009

Turun Vasemmistoliiton kannanotto

Perjantaina 27. marraskuuta 2009

VASEMMISTOLIITTO EI MYY IHMISTEN KOTEJA!

Oikeisto rikkoo surutta Turun ryhmien välistä sopimusta ja ajaa
kuntapalveluita alas.

Vasemmistoliittolaiset puolustavat kuntapalveluja, eivätkä ole
myymässä ihmisten koteja.

Edustajiston kokous toteaa, että Turun kaupunginvaltuuston enemmistön
päättämä verolinjaus vaarantaa kaupunkilaisten palvelujen saatavuuden.
Riittämättömän tulopohjan myötä ollaan lamalaskua kaatamassa kaupungin
henkilökunnan niskaan ja leikkaamassa kaupunkilaisten palveluja.
Irvokkainta tässä tilanteessa on, että kaupunginhallituksen
puheenjohtaja Aleksi Randell (kok), syyttää vasemmistoliiton
valtuustoryhmää sopimusrikkomuksesta.

Totuus on, että Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on ainoa, joka on
vastuullisella tavalla edes pyrkinyt ryhmien välisen sopimuksen
toteuttamiseen ja kaupungin talouden tasapainottamiseen. Toistuvasti
olemme kuitenkin joutuneet havaitsemaan, että yhteistyön sijaan
oikeistopuolueet ovatkin ajamassa vain omia ideologisia tavoitteitaan
kaupungin taloudesta piittaamatta.

Päätös tuottajaliikelaitosten yhtiöittämisestä oli vastoin ryhmien
välistä sopimusta. Oma lukunsa on  oikeiston demarien tuella
kaupunginhallituksessa tekemä päätös  IT-toiminnan strategisen
resurssin ulkoistamisesta. Päätös aiheuttaa paitsi arvaamattomia
lisäkustannuksia, myös valtavasti turhaa lisätyötä, kehityksen
pätkimistä ja toimintojen joustamattomuutta.

Kaupunginjohtajan esitys ensi vuoden talousarvioksi näyttää, että
valtuuston juuri hyväksymä omistajapoliittinen ohjelmakaan ei
oikeiston käsittelyssä paljon paina. Esitys Myllykodin ja vuokra-
asuntojen myynnistä on selkeästi muuta kuin mitä on kirjoitettu
omistajapolitiikkaan. Myönteistä on, että neuvottelujen tuloksena
Myllykodin myyntiaikeet sentään saatiin torjuttua. Mutta vuokra-
asuntoja aiotaan edelleen myydä.

Turun Vasemmistoliiton kunnallispoliittisessa ohjelmassa olemme
luvanneet, että me emme ole myymässä kaupungin vuokra-asuntoja.
Luvatun mukaisesti puolustamme kaupungin vuokra-asuntojen säilymistä
turvallisena asumismuotona. Kaupunginvaltuutettumme eivät ihmisten
kotien myymistä markkinoille tule hyväksymään, vaikka oikeisto kuinka
uhkailisi. Asuntoliiketoiminta on myös tuottavaa, joten kaupungin
talouden kannaltakaan siitä ei ole syytä luopua, toteavat
vasemmistoliittolaiset.

Vasemmistoliiton kunnallispolitiikka tähtää taloudellisesti ja
sosiaalisesti hyvinvoivaan kestävästi kehittyvään Turkuun, jossa
lähidemokratia toimii ja kansalaisten peruspalvelut ovat turvatut. Me
haluamme yhteistyössä kaupungin henkilöstön kanssa olla tätä
tavoitetta toteuttamassa. Tähän tavoitteeseen pääsemiseksi olemme
valmiit yhteistyöhön myös muiden poliittisten ryhmien kanssa. Mutta
oikeiston ideologisiin tavoitteisiin emme ole, emmekä tule sitoutumaan.

Turun Vasemmistoliitto kutsuu kaikkia turkulaisia puolustamaan
turkulaisten yhteistä omaisuutta ja peruspalveluja kanssamme. Ollaan
yhdessä turkulaisten asialla.

Mielenosoitus vuokra-asuntojen myyntiä vastaan

Torstaina 26. marraskuuta 2009

ASUNTOKANNAN YKSITYISTÄMINEN NOSTAA VUOKRATASOA

Köyhiä syrjivää asuntopolitiikkaa yritetään jälleen viedä läpi, kun Turun kaupunginjohtaja, Mikko Pukkinen (kok.), ehdottaa myytäväksi 450 kaupungin omistamaa Arava-rahoitteista vuokra-asuntoa. Asia tuodaan käsiteltäväksi 30.11. klo 10 alkavaan kaupunginvaltuuston talousarviokokoukseen.

Asuntotoiminta-Turku haluaa huomioida, että asuntojen vuokrat markkinoilla karkaavat sitä korkeammalle, mitä vähemmän ylläpidetään julkisessa omistuksessa olevaa kohtuuhintaista vuokra-asuntokantaa. Julkisten vuokra-asuntojen roolina on pakottaa myös yksityisten markkinoiden hintatasoa alemmas. Yksityisiä omistajia, joitain säätiöitä lukuunottamatta, ei kiinnosta ylläpitää sosiaalista asumista ilman voitontavoittelua. Eläkevakuutusyhtiötkin ostavat mielellään asuntoja nyt taantuman aikana, asuntojen ollessa halpoja, mutta myyvät ne myöhemmin nousukauden aikana hajautetusti eteenpäin.

Asuntotoiminta-Turku on erityisen huolissaan “pukkislaisen” asuntopolitiikan vaikutuksista vuokralla asuvan köyhimmän kansanosan elämään. Vähävaraisten tuloista hälyttävän suuri osa menee nykyään oman kodin vuokraamiseen, vaikka asumisen pitäisi olla elämän perusedellytys. Julkisella asuntokannalla ei saa pyrkiä tuottamaan voittoa, vaan sillä pitää turvata ihmisten oikeus kohtuuhintaiseen asumiseen. Julkisia asuinalueita voidaan myös kehittää demokratian kautta.

Opiskelijoiden, pätkätyöläisten, lapsiperheiden, työttömien, syrjäytyneiden ja muiden pienituloisten asema käy yhä ahtaammaksi, kun vuokrat nousevat. Uusia asuinalueita kaavoitettaessa pitäisi suunnitella myös vähäosaisille tarkoitettuja edullisia asuntoja, ei pelkkää luksusta. Tuettua asumista eri muodoissaan on myös lisättävä.

Asuntotoiminta-Turku valtasi kuukausi sitten Asunnottomien yönä 17.10. kaupungin tyhjilleen jätetyn kiinteistön Itäiseltä Pitkäkadulta, ja tarjosi hernekeittoa sekä yhden yön hätämajoitusta kodittomille ja epävarmoissa olosuhteissa asuville. Asuntotoiminta-Turku jatkaa toimintaansa järjestämällä myyntiä vastustavan mielenosoituksen
kaupunginvaltuuston ulkopuolella 30.11. klo 9.30, hieman ennen talousarviokokousta, jossa myyntiehdotus tuodaan käsittelyyn. Lisäksi osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja otamme suoraan yhteyttä päättäjiin.

Lisätietoja:
Jonne Pohjois-Koivisto, 0400707624
Teea Jäske, 0400485057
Asuntotoiminta-Turun mediayhteyshenkilöt

http://asuntotoimintaturku.blogspot.com/

Uusi päivä on ilmestynyt!

Torstaina 26. marraskuuta 2009

http://www.turunvasemmistoliitto.fi/

Täältä löytyy.

Maan Tapa

Tiistaina 24. marraskuuta 2009

Maailma jossa elämme on kaaoksessa. Euroopassa olemme huolissamme elintasostamme ja kynsin hampain yritämme pitää sitä yllä kilpailemalla yhä tehokkaammin, tuottamalla yhä pienemmin kustannuksin yhä isomman määrän tavaraa, tuomalla bisneksen piiriin yhä uusia tuotteita-sellaisia, jotka ennen kuuluivat veronmaksajille vastikkeena veroista jotka he olivat maksaneet tekemästään työstä.Hyvinvointi kasvoi näiden yhdessä ylläpidettyjen palvelujen avulla ja köyhimmälläkin lapsella ja vanhuksella oli turvanaan yhteiskunta. Vähän heikommillakin oli työpaikka näissä valtion yrityksissä ja he kokivat itsensä kunniallisiksi ja tarpeellisiksi.

Äärikapitalismi ei heitä tarvitse koska heitä ei voi piiskata olemaan yhä tehokkaampia ja sitoutumaan tämän hirviön tavoitteisiin.

Jokaisen asiat olivat paremmin ennen kuin bisnesajattelun syöpä levisi myös entisiin hyvinvointimaihin . Alettiin yksityistää julkisia palveluja.Yhdessä omistamiamme valtionyhtiöitä alettiin myydä polkuhintaan pääomasijoittajille eikä kansalainen omistuksensa menettäessään saanut korvaukseksi mitään tai hyvin vähän. Venäjällä sentään jaettiin “vouchereita” , yksityistämiskuponkeja, joilla valtionyhtiöiden entiset omistajat saattoivat periaatteessa tehdä mitä halusivat.Käytännössä nämä alimitoitetut korvaukset moni joutui myymään halvalla ja voiton korjasi keinottelija jolla oli rahaa ja suhteita pankkipiireihin.Vähäinen korvaus oli hetkessä syöty, eikä yhtiön entisellä omistajalla ollut varaa edes ostaa yhtiön tuotteita enää-kapitalisti kun oli nostanut hintoja määräävän markkina-aseman saatuaan.

Äärikapitalismi tarkoittaa suurten pääomien suosimista.Se on periaatteena kaikkialla. Tuotteella on hinta 100, mutta ” sulle” se on vain 70. Joillekin hinta on 0 ja joillekin 1000.Tuotteen arvo on 5, mutta koska  kilpailu on tehokkaasti estetty voidaan sille määrätä korkeampi arvo.

Äärikapitalismi suosii kartelleja.Kaukana ollaan niistä ajoista, jolloin esim USA:ssa vallitsi markkinatalous trustien vastaisine lakeineen.Oikeudenkäynnit voittaa se, jolla on varaa palkata parhaat lakimiehet- ei välttämättä se jonka oikeuksia poljetaan. Suuria yrityksiä ja virastoja vastaan on kansalaisen lähes mahdotonta pullikoida. Näille on annettu verotusoikeus ja suurelta osin myös verovapaus. Yhteiskunta on hyvää vauhtia kiitämässä kohti feodalismia- verovapaitten rälssiherrojen orjayhteiskuntaa.

Kapitalismin kehittymistä äärimmäiseen muotoonsa on ollut kiehtovaa seurata , vaikka koko ajan on toivonut ettei sitä nyt sentään Suomeen tule. Mutta nykyisin Toivo elää enää Kokoomuksen sloganeissa; sitä ei ole työläisillä ,pienyrittäjillä - ei maataloustuilla sitoutetuilla torppareilla-ei lapsilla, vanhuksilla, vammaisilla-ei kylähulluilla. Vain vallassaolevalla eliitillä, Maan Tapa-järjestöllä, sitä on.

Mutta vaikka he ovat jakavinaan tätä Toivoa, ei monikaan enää usko että heidän hallussaan sitä olisi. He vain sanovat niin ja uskolliset alamaiset hierarkisilla  nuolentaportailla ovat uskovinaan että keisarilla on vaatteet, vaikka ne on jo riisuttu lautakasojen alle. Ajatuksena on, että luja usko vääryyteen on yhtä pelastavaa kuin protestanttinen etiikka konsanaan.

Elääkseen Toivo tarvitsee Uskoa, mutta Usko on lähtenyt haaveiden kaukomaille ja Toivo menee pian perässä.Minne? Ehkä Etelä-Amerikkaan, jossa  pienet esimurrosikäiset lapset sairastavat kivipölykeuhkoa koska elääkseen heidän on tehtävä kaivostyötä ilman suojaimia.Äärikapitalismi kiristää näitä ihmisiä saadakseen halpaa työvoimaa eliitin elintason ylläpitämiseksi.

Katsoin dokumentin näistä kaivoslapsista. Heidän vanhempansa ovat usein jo kuolleet kaivoksissa saamiinsa peruuttamattomiin  vammoihin, kuten keuhkoahtaumatautiin. Kohtalotovereita ovat myös ne, jotka Mafia laivaa teollisuusmaihin. Sillä on sopimus paikallisen eliitin kanssa halvan työvoiman järjestämisestä. Suomessa sopimuskumppanin nimi on Maan Tapa.

Näillä ajatuksilla aloitan tänään kampanjani kohti Suomen eduskuntaa. Tie on pitkä ja kivinen, mutta ellen edes yrittäisi  päästä ehdokkaaksi pettäisin kaikki ne , jotka laillani uskovat, että ihminen on pohjimmiltaan hyvä.Säätelemällä ahneuttamme on meillä vielä toivoa, pientä toivoa pienille ihmisille.

Olen käytettävissänne.

Radio Vasuri kertoo taustoja Turun taloustilanteeseen

Keskiviikkona 18. marraskuuta 2009

Porvarien politiikkaan kuuluu kuntien lypsäminen seurauksista välittämättä.Asiasta lisää:http://www.radiorobinhood.fi/kuunteluhuone

Vasemmistoliitto Jäkärlässä 21.11 klo 10

Sunnuntaina 15. marraskuuta 2009

raivaaja.png