Arkisto: Elokuu 2010

Erinomaista erinomaistoa-vastaus Simon Elon blogikirjoitukseen Uudessa Suomessa

Maanantaina 23. elokuuta 2010

 

Nimimerkki Turunpiispa korottaa Suomisen erinomaiston joukkoon kuuluvaksi.Hienoa! Minut siis kannattaa valita eduskuntaan, siellä jos missä tarvitaan erinomaisuutta!

Luulen kuitenkin että nimimerkki tarkoittaa Suomisen ylentävän itsensä kun hän näkee ongelmissa muutakin kuin aina jonkin porukan syntipukkina.Luulen, että pitkän päälle Suomisen tapa katsoa kaikkien osapuolten intressit ja pyrkiä toimimaan oikeudenmukaisesti saa ansaitsemansa kannatuksen ja Vasemmisto jota Suominen edustaa lakataan yhdistämästä muissa maissa toimiviin tai toimineisiin totalitaarisiin hallintoihin.

En ole muuta odottanutkaan kuin että Mustat Politrukit käyttävät iänikuisia argumenttejaan joiden todellisuuspohja on astrologian luokkaa.Heidän tavoitteenaan on käyttää ihmisten tunteita hyväkseen ja hankkia valtaa sillä katkeruudella jota epäoikeudenmukainen uusliberalismi synnyttää niissä joita käytetään hyväksi.

Pakistanin tulvat ovat katastrofi myös Suomelle. Elämme yhdellä planeetalla ja olemme kilpailemassa sen kuoliaaksi uskonnollisen hihhuloinnin myötä. Uskonto on tie valtaan ja taloususkonto sen nykyinen polku.Meille uskotellaan jatkuvasti että rahan määrä on vakio ja että sen jakaminen on nollasummapeliä joka asettaa köyhät vastakkain.Totuus on toisenlainen.

Raha syntyy reaaliajassa yhteiskunnan toimiessa ja sen määrää voidaan kyllä kasvattaa ja se kasvaakin. Vuoden 1990 jälkeen pelkästään Suomen talous on kasvanut niin paljon , että jos tuo kasvu olisi siirretty julkiseen talouteen täysimääräisenä olisi Suomen valtion budjetty nyt 70 miljardia euroa eikä 50,3 josta vieläpä 8,5 % on velkaa.
Näin paljon on
siis vedetty välistä veronkevennyksillä ja pääomatulojen verohelpotuksilla, varallisuusveron poisto on tehnyt suurista omaisuuksista salaisia (niistä ei enää ole verottajalla tietoa), osinkotulot ovat verovapaita hirmuiseen 90000 euron summaan asti, harmaa talous on räjähtänyt käsiin kun pienyritykset epätoivoissaan yrittävät mitä tahansa selviytyäkseen. Verovapaa rälssi tulee Suomelle todella kalliiksi.

Se tulee kalliiksi myös kotien ja katujen lisääntyvänä väkivaltana joka johtuu suoraan työttömyydestä ja köyhyydestä-Suomessa aiemmin tuntemattomista ilmiöistä.Ahne oman edun tavoittelu siis on syynä ongelmiimme, ei maahanmuutto tai se että maksamme kehitysapua tai autamme luonnonkatastrofien uhreja.

Mistä sitten apu omaan katastrofiimme jota varsinkin me syrjäytetyt päivittäin elämme? Me emme kelpaa töihin koska työnantajat kilpailevat parhaasta työvoimasta eikä heille kelpaa vähän normaalimpi duunari-siis sellainen joka ei ole huippuosaaja tai edes huippukunnossa. Julkista taloutta tarvittaisiin yksityisen rinnalle työllistämään ne jotka eivät kilpailusyistä kelpaa.Tämä vähentäisi myös työvoiman maahantuontia ja parantaisi sopimusten noudattamista sekä kansalaisoikeuksien kunnioittamista yhteiskunnassa.Työ on merkittävä asia siinä että yksiö tuntee olevansa osallinen yhteiskuntaan, että hänet otetaan täydestä.

Se joka tässä näkee jotain epäilyttävää on joko itse epäilyttävä tai niin tyhmä ettei sellaisten voi antaa johtaa yhteiskuntaa.

Simon Elo saattaa väittää että poikkean asiasta ja kieltäytyä julkaisemasta tätä vastinettani joten julkaisen sen myös muilla sivuilla.Vastineeni on kuitenkin tarkoitettu myös tätä äärettömän väkivaltaista kirjoitusta vastaan, kirjoitusta jossa hyökätään tavallisia pakistanilaisia, mm. kuutta miljoonaa lasta vastaan.

Meillä Suomessa on monia asioita joista muut kansat voivat ottaa oppia.Koulujärjestelmämme tuottaa jatkuvasti huippuosaajien lisäksi myös sivistyneitä kansalaisia jotka osaavat pitää puolensa.Suomalaisten itsetunto on paranemassa mm. sen myötä etä uskallamme käyttää kielitaitoamme.Vertaan tätä asiaa Espanjaan jossa hiljattain kävin.He eivät uskalla puhua englantia vaikka sitä osaavat. Viittaan tässä myös Pisa-tutkimuksissa saavuttamiimme menestyksiin.

Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä oli ylpeytemme aihe ja maailman tehokkain-ennen ahneuden aikaa joka yksityisti sen toimintaan tarkoitetut varat.

Suomalainen eläkejärjestelmä oli hyvä kunnes senkin annettiin rapautua.Nyt olemme sukupolvien välisessä sodassa.Nuorten taholta kuuluu voimakkaita vaatimuksia opintotukien korottamiseen eläkkeiden kustannuksella-hekin siis kuvittelevat voimavarojen olevan niukkoja.Meille kaikille uskotellaan jatkuvasti niiden olevan rajallisia.

Niukkoja eivät voimavarat olisi ilman julkisen talouden lypsämistä jota voi verrata vain ryöstökalastukseen.Hei!Meitä huijataan jotta saataisiin isompia voittoja eliitille!

Yhdysvalloissa vaikuttanut Kennedyn perhe ajoi aina voimakkaasti epäkohtien poistamista. Kaksi aikamme tärkeimmistä poliitikoista, presidentti John F. Kennedy sekä vielä häntäkin merkittävämpi kansalaisoikeustaistelija Robert F. Kennedy murhattiin heidän tehdessään todeksi tasa-arvoista yhteiskuntaa. Tämä tasa-arvoinen yhteiskunta on suurinta mitä ihmiskunnan historiassa on.Sen purkajat, omaa etuaan ajavat keinottelijat, ovat tämän saavutuksen vihollisia.

Nykyaikainen vasemmisto jatkaa sitä työtä mitä työväenliike on 1800-luvulta lähtien tehnyt.Työväenliikkeen saavutukset ovat puolustamisen arvoisia. Oman edun tavoittelijat tietenkin huutavat lujaa-hehän ovat vaarassa joutua maksamaan jäsenmaksunsa yhteiskunnalle.Tämä jäsenmaksu on kuitenkin perittävä myös heiltä.Iiro Viinasen sanoin: ”Sieltä otetaan missä on.”

Artikkeli julkaistu: http://jarisuominen.blogit.uusisuomi.fi/

jari-suominen.jpg