Julkisuudelta salassa.

Terveydenhuolto remontoidaan perusteellisesti.Julkisuudelta salassa istunut työryhmä jättää mietintönsä parin viikon sisällä.Asiasta kertoi Yle.

Sairaanhoitopiirin vähimmäisasukasluvuksi tulee 150000, pienet piirit yhdistetään.Erikoissairaanhoito siirretään terveyskeskuksiin, jolloin sairaalapassitukset vähenevät.Kaikkein vaativin hoito keskitetään muutamiin yliopistosairaaloihin.Tavoitteena on kuulema laadun parantaminen , mutta myös säästöt.

Minä luulen, että avainsana on tuo viimeinen-säästöt.Tätähän julkisen puolen uudistuksissa on ollut tähän asti.Mikä sen muuttaisi.Puheet laadun parantamisesta voivat pitää joissakin tapauksissa paikkansaYleisesti ottaen potilas kuitenkin häviää kun keskitetään suuriin yksiköihin.Turussa ainakin Suikkilan ja Perno-Pansion palvelut ovat vaarassa kn terveysasemat lopetetaan.

Kaikessa kuljetaan kohti isompia yksiköitä.Laskut maksaa potilas joka joutuu konstilla jos toisellakin vääntäytymään hoitoon taipaleitten taakse.Varmasti myös viikatemies tuottaa säästöjä näille uudistajille, kun moni sairas ei jaksa hakeutua hoitoon…

Minusta tällainen politiikka on ihmisyyden vastaista.Vasemmistoliitto kannattaa lähipalveluja ja demokratiaa.Molemmat ovat vaarassa näiden laskunerojen (=laskukautta aiheuttavien taloustollojen) ollessa vallassa.He lukevat usein tilastoja.He kohtelevat usein kansalaisia numeroina.

Syksyn kuntavaaleissa on tilaisuus tehdä vastaisku.Vasemmistoliitto on ainoa poliittinen puolue Suomessa, joka on pienten yksiköiden ja yleensäkin pienen ihmisen puolella.Annatko meille tilaisuuden ja vahvan mandaatin kääntää tuhoisa kehityssuunta?

Jätä vastaus