Tuohon terveydenhuollon uudistukseen

liittyvästi tuli TV1:n A-talk ohjelmassa rautaisannos tietoa hälytyskeskusten tilanteesta.Siitä ei ole vähään aikaan puhuttukaan.Alan ammattilainen sanoi syyksi hälytyskeskusten huonoon palveluun, että koko uudistus on suunniteltu väärin.Henkilökuntana on huonosti koulutettua väkeä, mm. paljon vastavalmistuneita poliiseja jotka ovat saaneet lyhyen perehdytyksen työhön.Myös uusi tietojärjestelmä takkuilee.

Yleisessä tiedossa on , että hälytysalueiden koko tuottaa ongelmia.Ambulanssi on mm. mennyt väärään kaupunkiin kun katuosoite on ollut sama.Myös se, että hälytyskeskus hoitaa myös poliisin hälytykset on vääristänyt tilannetta-sosiaali ja terveys- sekä pelastustoimen asiakkaat ovat joutuneet kärsimään poliisiasioiden dominoidessa.

Sisäministeri Holmlund näki ongelmien syyksi turhat puhelut hälytyskeskuksiin ja halusi karsia niitä.Olipa suorastaan vihaisen näköinen meille turhimuksille.Tuli ihan syyllinen olo, vaikken olekaan turhia hälytyksiä soittanut.

Pitäisi miettiä mistä turhat soitot aiheutuvat.Liittyisikö tämä jotenkin mielenterveys- ja sosiaalipalvelujen alasajoon joka Suomessa on jatkunut jo pitkään ja jota nykyinen hallitus yhä vain kihdyttää?Kun ihmiset on ulkoistettu hyvinvointiyhteiskunnasta harvojen ja valittujen etujen kasvattamiseksi mihin he soittavat?Rahaa ei ole eikä kavereita.Hälytysnumero on ainoa ilmainen-sinne siis!

Minusta yhteiskunnan tulisi investoida sosiaalipalveluihin.Se tulisi halvemmaksi kuin tämä nykyinen umpiluupäinen “säästäminen”.Väitän että se väkivalta jolla täällä “säästetään” ihmisten hoidosta kostautuu moninkertaisina kustannuksina lähitulevaisuudessa.Silloin on myöhäistä katua ja vaikea korjata asioita.

Myös Turun kaupunki on kuuluisa sosiaalisten investointien olemattomuudesta.Säästetään.Taas on rahat loppu.Säästetään lisää.Näin kierre jatkuu ja syvenee.

Turun talous on kohta sakkaamassa lopullisesti.Sitten kun arvon nerokkaat talousporvarit ovat saaneet vuokratalot myydyksi, kaikki kaupungin toiminnot yksityistettyä. toriparkit ja musiikkitalot pykättyä ja rahat jaettua tullaan varmasti tilanteeseen jossa myytävää ei ole.Linnaa ja Tuomiokirkkoa he eivät pysty myymään.Muuten ne olisivat jo menneetkin ja halvalla , kuten Turussa on tapana.

Ainoa tapa pelastaa Turku on pelastaa se näiltä kuormasta syöjiltä.On panostettava kaupungin omaisuuden hoitoon-ei myytävä sitä halvalla pois.On myös panostettava kaupungin tärkeimpään voimavaraan:sen asukkaisiin.Turusta on tehtävä paikka , jossa jokainen haluaisi asua.Tasa-arvoinen, vapaa ja kestävään kehitykseen panostava kaupunki. Vain siten saamme jätettyä jälkeemme muutakin kuin kertakäyttöpytinkejä ja niistä koostuvan kulttuurislummin.

Jätä vastaus