Mirka kirjoitti blogissaan:Paikallisella tasolla Turun Vasemmistoliitossa meillä on useampikin kampanja menossa. Me kampanjoimme kaupungin vuokra-asuntojen puolesta, me kampanjoimme kulttuurikeskuksen ja eläinhoitolan puolesta ja voimakkaasti vastustamme turhuuksien toriparkkia. Kovin menestyksekäs on meidän Kotirauhaa! -kampanja ollut, sillä nyt kaupunginhallitukselle maanantaina 2.6. esittelyyn tulevasta talousohjelmasta on vuokra-asuntokannan myyntiesitys kadonnut. Voitokas oli myös laajat väkijoukot kerännyt turvapaikkakampanjointi, jonka tuloksena Naze Aghai sai pysyvän oleskeluluvan Suomeen.

On tosi hienoa että perääntyivät!Nyt vielä muut suuret asiat pienten ohella.Yksityistäminen täytyy saada pysähtymään.On demokratian vastaista muodostaa osakeyhtiöitä vain, jotta päätöksenteko saataisiin pois valituilta luottamuselimiltä.Myös liikelaitoistaminen ja esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimen yhdistäminen pitäisi estää.Lähipalvelut on turvattava.
Itseäni lähellä on järjestöjen saama avustus, jota aiotaan radikaalisti leikata.Tämä merkitsee supistuksia järjestöjen, esim Turun Seudun Työttömien, toimintaan ja lisäkuluja kaupungille heikentyneen sosiaalisen , fyysisen ja psyykkisen terveyden muodossa.Myös sosiaalikeskus pitäisi saada toimimaan.Hakemusten käsittelyajat ovat kohtuuttomat,tehdään vääriä päätöksiä, jopa hukataan asiakkaan asiakirjoja.Sosiaalilautakunnalta olen sanut kolmeen kertaan päätöksen samassa asiassa, jossa kysymys oli vain 20 euron summasta.Rahaa siis tuhlataan sähläämiseen.Periaatteena on aina hylätä hakemus jollain verukkeella siinä toivossa etteivät ihmiset jaksaisi taistella oikeuksistaan.Näin saadaan näennäistä säästöä, joka toisessa paikassa maksaa maltaita.Todellista säästöä ei tule.
Minusta meidän on vaadittava kaupungin tekevän myös sosiaalisia investointeja.Niitähän toimeentulotuet ja varsinkin ennaltaehkäisevät tuet ovat.Sosiaali-ja terveyspuoleen on panostettava voimakkaasti ja myös valtakunnallisesti.Ehdotankin sosiaalisen investoinnin elvyttämisen koko puolueen teemaksi.Nykyhallinnolta niin valtion kuin kuntatasolla puuttuu sosiaalisten vaikutusten arviointi osana päätöksentekoa.Huutavia vääryyksiä on paljon, yksi pahimmista on se, että lapsilisät lasketaan tuloiksi toimeentulotukesta päätettäessä.Tämä on suoraa rosvoamista avuttomilta.

Jätä vastaus