Lääkkeiden viitehintajärjestelmä

Hallitus on 25.6 antanut eduskunnalle esityksen viitehintajärjestelmästä Kelan lääkekorvauksissa.Järjestelmän mukaan olisi viitehinta 1,50 euroa korkeampi kuin alin hinta alle 40 e maksavissa lääkkeissä ja 2 e korkeampi yli 40 euron rohdoissa.Lisäksi lääkäeille jäisi harkintavaltaa määrätä kalliimpi lääke perustellusta syystä, jolloin potilas saisi korvauksen lääkkeen koko hinnasta.

Näin kehutaan saatavan suuria säästöjä.Varmaan saadaankin , mutta vain köyhien kustannuksella-jälleen kerran.On nimittäin aivan selvää, että köyhän on ensinnäkin tyydyttävä halvimpaan lääkkeeseen ja toisaalta pidän myös varmana sitä, että yksityislääkärit herkemmin perustelevat kalliimpaa hoitoa potilaalleen kuin julkisen sektorin lääkärit.

Tämäkin , näennäisesti hyvin perusteltu toimi, on osa hallituksen eriarvoistavaa ja julkista terveydenhuoltoa rapauttavaa politiikkaa jota sen luonteen vuoksi nimitän äärikapitalismiksi.Suomen olisi jo aika päästä eroon tästä hallituksesta.Yllättäen (sic!) esitys myös tuotiin aivan lomien kynnyksellä ja mennee läpi lähes huomaamatta.Hiipivä luokkayhteiskunta jatkaa hiippailuaan.Päivänvalossa hallituksen teot punnitaan ennemmin tai myöhemmin…

4 vastausta artikkeliin “Lääkkeiden viitehintajärjestelmä”

 1. Jonne kirjoittaa:

  Tämä tarkoittaa myös sitä, että lääkeyhtiöt alkavat jossain vaiheessa varmasti valmistamaan erillisiä köyhien lääkkeitä…

  Jeejee, luin tänään muuten lehdestä, että myös Tsekki taitaa hylätä Lissabonin sopimuksen, jopa ilman kansanäänestystä…

 2. admin kirjoittaa:

  Tuskin niitä niin räikeästi markkinoidaan.Köyhillä on aina ollut omat lääkkeensä ja hallitus ja eduskunta ovat ystävällisesti pitäneetkin viinan hinnan alhaisena vaikka ruuan hinta nousee.mattivanhanen tunnettuna raittiusmiehenä osoittaa hämmästyttävää avarakatseisuutta tässäkin asiassa.
  Tuo uutinen Tshekistä on kyllä ihan hyvä.Osoittaisi, ettei ihan kaikki ole tämän mugabelaisen EU-eliitin hyppysissä.Rupea Jonne ehdokkaaksi eurovaaleihin!Minä tuen ainakin.

 3. admin kirjoittaa:

  Tarkennetaan tuota tekstiäni vielä sen verran , että lakiesitys tulee eduskuntaan syyskuussa heti kun istuntokausi alkaa.Saa nähdä mitä muuta hallitus keksii vielä kesälläkun ihmisten pitäisi saada hengähtää.

 4. admin kirjoittaa:

  Valtiontalouden tarkastusvirasto ilmoitti tänä aamuna tv1-uutisissa olevansa huolissaaan lakien huonosta valmistelusta.matti vanhanen on ilmoittanut olevansa tietoinen ongelmasta.Kansa on ollut siitä tietoinen jo vuosikausia.Melkein mikä tahansa laki jonka nämä valopäät ovat säätäneet lama-ajan jälkeen on ollut epäonnistunut ja usein vaikeuttanut kansalaisten arkielämää ja joskus jopa tuhonnut kokonaisia elinkeinoja.Mistähän pöntöstä voisi kaataa järkeä tämän kollektiivisen hirviön päähän?

Jätä vastaus