Taantumus

Olen viime vuosina pannut merkille miten kaikki uudet lait joita porvarieduskunta säätää vahvistavat suurten toimijoiden etuja. Kaupan alalla on meillä käytännössä hintakartelli- ainakaan itse en ole huomannut eroja suurten ketjujen hinnoittelussa. Erityisen räikeästi vahvemman edun puolustaminen näkyy tekijänoikeuslaissa vuodelta 2005. Se on laki joka takaa hyvät oltavat tuottajille, lähinnä Sonyn ja Michael Jacksonin tapaisille roopeankoille, mutta esiintyjät ja taiteilijat se asettaa alistettuun asemaan. Tämän olen toimittajana huomannut kun olen halunnut kehittää ohjelmiani lisäämällä niihin eläviä musiikkiesityksiä. Vaikka minulla on taiteilijan lupa hänen sävellyksensä ensiesittämiseen joutuisin maksamaan Teostolle huimia summia, jopa 50e/ musiikkikappale/ lähetys.
Sama ilmiö on kauppojen aukioloaikojen “vapautus”vaatimuksissa. Isompien etuja turvataan. Kun sunnuntaista tulee tavallinen kauppapäivä ei kovinkaan kauan kestä kun sunnuntaikorvaukset lopetetaan. En voi hyväksyä tällaista missään nimessä! Työntekijät ovat taistelleet tiukasti saadakseen inhimilliset olosuhteet ja nyt niitä pala palalta otetaan pois. Viime aikoina on ollut myös useita laittomia luottamushenkilöiden irtisanomisia ja osa näistä on menossa oikeuteen.
Vasemmistoliiton on puolustettava aina heikompaa osapuolta ja työelämän asioissa tämä osapuoli on aina työntekijä.Samoin tekijänoikeusasioissa esimerkiksi keksintöjen pitää kuulua keksijöille eikä näiden työnantajille. Eduskunnan on säädettävä lakeja jotka turvaavat yksityisen henkilön oikeudet keksintöönsä tai teokseensa tai tutkimukseensa. Laillistettu rosvoaminen on lopetettava!

Jätä vastaus