Rekistereitä korvamerkkejä ja lisenssejä

Pekonen: Terveydenhuoltoalan ammattilaisten nettirekisteri murentaa turvallisuutta
Julkaistu 31.08.2008, klo 10.57 (päivitetty 31.08.2008, klo 14.21)
Hoitajat käytävällä
Kuva: YLE

Hoitajien tietojen julkaisemista vastustava adressi kerännyt jo 10 000 nimeä
Vasemmistoliiton 2. varapuheenjohtajan Aino-Kaisa Pekosen mukaan hallituksen internetiin kaavaileman terveydenhuoltoalan ammattilaisten rekisteri on omiaan vaarantamaan alan työntekijöiden ja heidän perheidensä yksityisyyden suojaa.
Terveyskeskuksessa lähihoitajana työskentelevä Pekonen epäilee, että hallituksen haluamasta rekisteristä tuskin olisi juuri hyötyä muille kuin tietojen potentiaalisille väärinkäyttäjille.

Hallitus on jo hyväksynyt lakiesityksen asiasta. Nettirekisteröinnin tavoitteena on helpottaa kansalaisten tiedonsaantia terveydenhuollon ammattihenkilöistä ja heidän pätevyydestään. Rekisteröinti ei kuitenkaan olisi pakollista nimikesuojatuille lähi- ja perushoitajille.

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki on vaatinut, että terveydenhuollon ammattilaisten rekisteröinnistä on tehtävä lakisääteinen velvollisuus. Hänen mukaansa kattava, yhdenmukainen rekisteri parantaisi potilasturvallisuutta.

YLE Uutiset

Kyllä on vallanhimo kauhia byrokrratilla, sano.

Jätä vastaus