Äärikapitalismin kriisi

Olemme jälleen kerran siinä äärikapitalistisen talouselämän pisteessä, jolloin laskevat kurssit ja ainakin hidastuva, ellei jopa taantuva talouskehitys uhkaavat myös Suomea. Huolestuttavia uutisia tulee maailmalta koko ajan ja näyttää siltä kuin ennustus kapitalismin kaatumisesta kävisi toteen Kysymys kuuluukin: miten Suomi selviää tästä höykytyksestä?

Hallituksemme ei ole tehnyt elettäkään laman torjumiseksi, kuten se ei ole tehnyt mitään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi. Tänään luin Turun Sanomista pikku-uutisen, jonka mukaan hallitus on nyt kuitenkin avannut ensi vuoden budjetin ja aikoo lisätä siihen taloutta elvyttäviä elementtejä. Pahaa pelkään, että nämä toimet on jälleen suunnattu keskiluokan ja rikkaiden hyväksi. Näin tämä hallitus on jatkuvasti toiminut.

Parasta elvytystä olisi kotimaisen kysynnän lisääminen nostamalla nyt pienimpiä tuloja- palkkoja, eläkkeitä, sairaspäivärahoja ja muita sosiaalitukia. Nämä tulisivat suoraan kotimaisen kysynnän lisäykseen- näillä ihmisillä kun on puutetta kaikesta. Lisäksi toimenpide auttaisi taistelussa köyhyyttä vastaan.

Nähtäväksi jää ottaako hallitus lusikan kauniiseen käteen. Toimenpiteen ajoitus vaalien jälkeiseen aikaan viittaa siihen, että vanhoja keinoja käytetään. Eli lisää niille joilla jo on- sukanvarteen pistettäväksi.

Suomen kansa ei ole ansainnut näin huonoa hallitusta.kokoomusspilakuva.jpg

Jätä vastaus