Internetistä,ilmiöistä, sensuurista…

 Vastaus pyyntöön rajoitta sananvapautta Internetissä.

Olen viivytellyt perehtymistä tähän aloitteeseen siksi, että kysymys on hyvin ratkaisevasta asiasta Internetin suhteen.On täytynyt miettiä. Tällä hetkellä siellä vallitsee täysi sananvapaus, mikä tarkoittaa sitä että todellisuuteen joutuu törmäämään sekin, joka haluaisi eristää itsensä maailman ongelmista ja olla hyvä ihminen hyvien ihmisten joukossa. Mielestäni on erittäin hyvä asia että ongelmat tulevat esiin- silloin niitä voidaan käsitellä. Jos sensuurilla lakaistaan esimerkiksi pedofilia maton alle se unohdetaan sinne ja eletään samassa harhamaailmassa kuin joskus 1950- luvulla jolloin seksuaalisuus ja monet muut asiat olivat tabuja.Kun asiat ovat keskustelun ulkopuolella rehottavat ne rikkaruohoina , kuplivat pinnan alla.
Pedofilia on ilmiö joka voidaan karsia vain siten, että tunnetaan se. Jos se rajoitetaan koskemaan vain yhtä pientä ihmisryhmää, nk. pedofiileja, jää valtaosa lasten hyväksikäytöstä huomiotta.Valitettavasti olemme kaikki potentiaalisia pedofiilejä, niin paljon kuin sitä inhoammekin.

Kannatan aina asioiden kokonaisvaltaista tarkastelua.Väkivalta ei rajoitu väkivaltaisiin yksilöihin, ei ole olemassa ihmisluokkaa nimeltä rikolliset, ihmisluokkaa nimeltä poliitikot jne- on vain ihmisluokka nimeltä ihmiset ja kaikki kuulumme siihen. Se on annettu ominaisuus- ei valinta ( siis ihmisenä oleminen).
Internetiä pitää koskea samat lait kuin ihmisiä muutenkin. Itse esiinnyn aina omalla nimelläni milloin se on mahdollista ja vastaan kaikesta mitä teen. Minulla ei ole ongelmia sen suhteen vaikka henkilöllisyys pitäisikin varmentaa. Pelkään vain sitä että hyvin alkanut vaikean pedofilia-ilmiön vastainen julkinen taistelu laimenee ja asiassa ei tapahdu edistymistä. Myöskin palveluntarjoajan vastuun vetäminen tiukaksi on vastoin oikeusperiaatetta että olemme kansalaisina vastuussa teoistamme. Joku pedofiili keksii sen jälkeen kiertoteitä ja ilmiö jää piiloon. Saattaapa vielä ajatella olevansa jotenkin oppositiossa ihmiskuntaa vastaan ja oikeuttaa oman toimintansa tätä kautta.

Seksuaalisuus on vaikea asia meille kaikille. Nykyinen avoimuus on suuri helpotus monelle joka aiemmin luuli olevansa sairas ja rikollinen. Tällaisiksi esim homoseksuaalit luokiteltiin vielä vähän aikaa sitten ( luokittelu poistui vasta 70- luvulla, sairautena 1971 ja rikoksena 1978- en ole ihan varma vuosista mutta aika liki näin). Se että pidettiin sairaana ja rikollisena aiheutti sen että homo ysilönä koki olevansa oikeutettu noudattamaan omia lakejaan- kielsihän yhteiskunta häneltä koko tunne-elämän…Ei ollut siis väliä silläkään minkä ikäisen kanssa seksiä harjoitti- rangaistus oli varma ja ennalta annettu joka tapauksessa.

Tällaista etua ei saa antaa pedofiileille. Kenenkään ei pitäisi joutua kuvittelemaan että kuuluu ryhmään jolla on omat lakinsa. Homojen keskuudessa on muuten tänä päivänäkin paljon nuoruuden ihannointia- mutta niin on meissä muissakin. Koko kulutusyhteiskuntamme perustuu suurelta osin nuoruuden palvontaan. Oletko nähnyt esim Calvin Kleinin mainoksia? Jos tarkkailee mainoksia löytää sieltä helposti pedofiliaelementtejä.Tavaroita myydään rakentamalla haaveita. Mainoksen herättämät tunteet projisoidaan tavaraan jonka ostamalla on saanut jotain ihanaa..Mitä tämä on ellei hyväksikäyttöä kieron psykologian avulla?

Miten sitten ratkaisemme ongelman? En aio yrittääkään tehdä sitä yksin. Meidän on YHTEISÖNÄ valvottava että lakejamme noudatetaan ja oltava oikeudenmukaisia myös niille joita inhoamme. Hekin kuuluvat maailmaan eivätkä ole rikollisia elleivät toteuta taipumuksiaan.Keskustelun on jatkuttava- sensuuria ei pidä hyväksyä- se vain pahenta ilmiöitä.

Jätä vastaus