Murhan vuosipäivänä

John F. Kennedy ammuttiin Dallasissa tasan 45 vuotta sitten. Tekijät ovat yhä teillä tietymättömillä- murhan tiimoilta vallitsee epätietoisuus siitä mikä oli motiivina ja ketkä olivat salaliiton jäseniä. Myöskään toisen Kennedyn, Robertin, murhaa ei ole selvitetty perin pohjin. Hän oli nousemassa Demokraattien presidenttiehdokkaaksi kesäkuussa 1968 kun nousu pysäytettiin väkivaltaisesti. RFK oli niin suosittu että olisi saavuttanut vaaleissa maanvyörymävoiton Nixonia vastaan. Näin uskotaan yleisesti. Samana vuonna murhattiin myös musta saarnaaja Martin Luther KIng.

Näitä kolmea miestä yhdistää väkivataisen, epäselvissä oloissa tapahtuneen kuoleman lisäksi se, että he kaikki ajoivat ihmisten tasa-arvoa. Tuohon aikaan olivat mustat nousemassa vaatimaan oikeuksiaan ja nämä kolme miestä olivat näkyvimpiä ja vaikutusvaltaisimpia hahmoja tuossa taistelussa. Ehkä heidän tiensä katkaistiin juuri siksi?

Pari viikkoa sitten valittiin Barack Obama Yhdysvaltain ensimmäiseksi mustaksi presidentiksi. Myös hän on suuressa vaarassa kuten ihmisoikeustaistelijat aina ja kaikkialla.

Miksi on näin? Miksi hyvään pyrkiviä ihmisiä halutaan tuhota? Syitä on monia ja mielenvikaisuus on useimmiten esitetty veruke motiiviksi. Todellinen motiivi on kuitenkin se, että heidän ajamansa asia on ollut iso ja toteutuessaan muuttaisi valtasuhteita. Kun vanhan vallan eduista nauttijat huomaavat jäävänsä tappiolle käyttävät jotkut heistä äärimmäisiä keinoja pitääkseen oman asemansa.

Minä ihailen kaikkia niitä rohkeita ihmisiä , jotka tietoisina vaarasta asettuvat sille alttiiksi siksi että haluavat parantaa maailmaa. Kuten huomaamme, ovat Kennedyt ja King ym. onnistuneet tekemäänkin niin. Maailma on muuttunut vaikka he eivät olekaan sitä näkemässä.

Tätä taistelua on syytä jatkaa, sillä aina on voimia joille oma etu merkitsee enemmän kuin yleinen hyvä. Nykyisin vaikuttaa usein siltä että ahneus on jopa suositeltavaa. Talouskriisi kai osoittaa meille sen, miten suositeltavaa se on.

Minä haluan rakentaa hyvinvointia yhdessä muiden kanssa. Suurin oma etu mitä minulla voi olla on se, että kaikki voimme mahdollisimman hyvin. Tämä periaate on ajatteluni ydin. Voimia saan mm. Robert F. Kennedyn viimeisistä sanoista. Kuolettavasti haavoittuneena , juuri ennen tajunnan sammumista hän kysyi: “Loukkaantuiko joku muu?”

Jätä vastaus