Turun Vasemmistoliiton edustajisto

kokoontui torstaina 27.11 klo 18 syyskokoukseen jossa käsiteltiin listan mukaiset asiat. Paikalla oli 34 äänioikeutettua edustajaa ja lisäksi kokousta seuraamaan oli tullut väkeä.

Kiinnostavimmat asiat liittyvät käytyihin kunnallisvaaleihin. Koska puolueiden väliset neuvottelut ovat kesken ei lautakunta- ja hallituspaikoista ollut keskustelua, vaan ne sovitaan edustajiston ylimääräisessä kokouksessa sitten kun hallitusneuvottelut ovat pitemmällä ja paikkajako selvillä. Nuo neuvottelut jatkuvat Sauli Saarisen ilmoituksen mukaan ensi lauantaina kun Vasemmistoliitoo neuvottelee SDP:n , Vihreiden ja Keskustan kanssa.

Kokouksessa tuotiin esille vaatimuksia nuorten pääsystä lautakuntiin. Tämä saikin yleisen hyväksynnän, mutta lisäksi TyöTuVas toi esille tarpeen saada mukaan myös asiantuntijoita jotka eivät välttämättä olleet ehdokkaina. Tämä olisi Markku Hongiston mukaan tärkeää siksi, ettei valta luisuisi virkamiehille. Asia merkittiin tiedoksi.

Esitin että turun Vasemmistoliitto perustaisi nettilehden, joka jaettaisiin paperiversiona niille, jotka eivät käytä nettiä. Torsti Niemi kannatti ehdotusta ja toivoi asiaa kiirehdittävän. Kerroin myös että olemme järjestämässä kokouksia ajankohtaisista ja paikallisista aiheista eri kaupunginosiin ja että näistä tilaisuuksista tiedotetaan hyvin ja niistä pyritään tekemään matalan kynnyksen näköalapaikkoja kunnallispolitiikkaan ja Vasemmistoliiton paikalliseen toimintaan. Politiikka tutuksi! Kukaan ei vastustanut.

Eurovaaleista kävi puhumassa kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä joka vieläkään ei suostunut kertomaan todennäköisestä ehdokkuudestaan. Tennilää kuulette ensi viikon radio-ohjelmissamme. Jo valitun Ari Rajamäen lisäksi kokouksessa ehdotettiin Jukka Kärkkäistä ja Matti Kapasta eurovaaliehdokkaiksemme. Heidän nimensä päätettiinkin ilmoittaa piirikokoukselle ensi lauantaina Loimaalla. Raportoin myös sieltä.

Päätimme myös että puheenjohtaja Mirka Muukkonen laatii kannanoton kirjastojen puolesta kokouksessa esitetyn luonnoksen pohjalta.

Kokous päättyi hieman ennen klo 21. Seuraavan kokouksen kutsuu koolle työvaliokunta sitten kun on sen aika- viimeistään loppiaiseen mennessä.

Jätä vastaus