Ihmisoikeustaistelija Stanislav Markelov murhattu

Anna Politkovskajan, venäläisen ihmisoikeustaistelijan ja vapaan toimittajan, joka murhattiin taannoin, asianajaja ja ihmisoikeustaistelija Stanislav Markelov on murhattu Moskovassa. Samassa yhteydessä murhattiin yksi toimittaja. Ampuja pakeni paikalta eikä häntä ole saatu kiinni….

Näin oligarkiassa.

Turussa oligarkiaa haikailevat piirit ajavat väkisin läpi Turun historiallisen kauppatorin, vapaan kaupunkitilan, muuttamista yksityisomaisuudeksi rakentamalla torin alle yksityinen pysäköimislaitos joka on täysin turha hanke ja selittyy ainoastaan valtapoliittisesta näkökulmasta. Turun tauti on syvällä. Vaaleilla valitut valtuutetut, jotka ennen vaaleja ilmoittivat ehdottomasti vastustavansa toriparkkia , ovat nyt hiljaa kun heidän omistajansa tekevät kauaskantoisia päätöksiä vastoin kansalaisten selvästi ilmaisemaa tahtoa. Ei ole ihme ettei Turun väkiluku kasva samalla tavoin kuin muitten suurten kaupunkien. Kuka haluaisi muuttaa ghettoon josta työpaikat on jo ajettu pois ja kaikki itsenäinen toiminta pyritään valjastamaan pienen vallanhimoisen joukon tarpeita palvelemaan? Kun kirjastoja lakkautetaan, sosiaali- ja terveystoimi ovat rempallaan ja vieläpä kaupungin keskustassa voivat yksityiesen vartioliikkeen miehet retuuttaa ja uhkailla vapaita kansalaisia on kuvio selkeä. Turkua ei johdeta turkulaisten eduksi vaan joidenkin harvojen.

Osoituksena tästä voidaan pitää myös kaupungin talouden tuhoamista erilaisilla, usein turhilla, konsulttipalveluilla ja ylisuurilla ja ylipalkatuilla palkkioviroilla vasalleille. Samoin kaupungin omaisuuden yksityistäminen jalkamalla se suorastaan lahjoitusta vastaavalla hinnalla liikemiesten sisäpiirille osoittaa sen mitkä Turussa on vikana: Kansalaisten saamattomuus oman etunsa puolustamisessa ja pelkoon tai sinisilmäisyyteen perustuva herkkäuskoisuus päättäjiä kohtaan. Poikkeuksena ovat kansanliikkeet jotka ajavat kansalaisyhteiskuntaa ja demokratiaa tukevia tavoitteita.

Turkua johtava joukkio tuskin päästää toriparkkia kansanäänestykseen- he eivät uskalla sitä tehdä.

Yhdysvalloissa alkaa tänään uusi, Ku Klux Klania ja muita joukkioita hirvittävä ihmisen aika.Aloittakaamme samanlöainen aika myös Turussa. Tämä kaupunki kuuluu meille kaikille- ei pelkästään kabineteissa istuville pelureille. Tavallinen turkulainen ja hänen tahtonsa kunniaan!

Jätä vastaus