Sirpa Puhakka

Vasemmistoliiton puoluesihteeri, Helsingin kaupunginvaltuutettu Sirpa Puhakka asettuu ehdolle kesäkuussa järjestettäviin eurovaaleihin. Hän on Vasemmistoliiton 19. nimi 20 ehdokkaan listalla.

– Parlamentin päätökset vaikuttavat tulevaisuudessa entistä enemmän Suomeen ja ihmisten arkeen. Haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että suomalaiset aidosti tietävät, mitä parlamentissa tehdään, Puhakka sanoo. Hänestä kaikki mepit ovat osaltaan vastuussa siitä, että tieto kulkee.

Puhakan mielestä europarlamentin on puututtava nykyistä huomattavasti tiukemmin talous- ja ympäristökriisiin.

– Tilanteen korjaamiseksi on luotava entistä enemmän vihreitä työpaikkoja, jotka tukevat kestävää kehitystä, Puhakka sanoo.

Puhakka nostaa vaaliteemoistaan myös naiskaupan ja järjestäytyneen rikollisuuden vastustamisen.

– Ne ovat huolestuttavasti nousseet monissa Euroopan maissa. Tähän parlamentissa on puututtava vahvasti, hän toteaa..

Puhakka haluaa olla mukana luomassa Suomeenkin vasemmistolaista aaltoa, joka on nousemassa Saksassa, Hollannissa ja Tanskassa. Niiden vasemmistopuolueet odottavat suurta vaalivoittoa kesäkuun eurovaaleissa.

– Myös Islannin vasemmistovihreiden vaalivoitto viikonvaihteen parlamenttivaaleissa innostaa tekemään eurooppalaista vasemmistolaista politiikkaa ja pyrkimään parlamenttiin vaikuttajaksi, Puhakka kertoo.

Kesäkuussa 2007 puoluesihteeriksi valittu 52-vuotias Puhakka on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa viestintäpäällikkönä Solaris-lomissa ja tiedottajana Vasemmistoliitossa ja puolueen eduskuntaryhmässä. Puhakalla on myös yli kymmenen vuoden kokemus toimittajan työstä muun muassa Kansan Uutisissa sekä Ydin-lehdessä. (KU)

Jätä vastaus