JUKKA KÄRKKÄINEN EUROVAALIEHDOKKAAKSI

Vasemmistoliitto nimesi tänään eurovaaliehdokkaakseen johtavan ylilääkärin, lääketieteen tohtori Jukka Kärkkäisen Turusta. 55-vuotias Kärkkäinen työskentelee tällä hetkellä vankeinhoitolaitoksen terveydenhuollon johtajana ja on Turun kaupunginvaltuutettu. Kärkkäinen on ollut aiemmin ehdolla muun muassa eurovaaleissa vuonna 2004, jolloin hän sai 1849 ääntä.

Jukka Kärkkäisen vaaliteemat liittyvät eritoten terveydenhuoltoon. Hän pitää tärkeänä, että terveydenhuoltojärjestelmiä kehitetään kansalaisten tasa-arvoisuuden näkökulmasta.

- Haluan pitää EU:ssa esillä eritoten kansalaisten terveyden edistämistä. Sairauksia voidaan ehkäistä muun muassa aktiivisen päihdepolitiikan avulla. Ihmisoikeuksia on myös parannettava psykiatrisessa hoidossa, Kärkkäinen sanoo keskeisimmistä eurovaaliteemoistaan.

Kärkkäisen nimeämisen jälkeen Vasemmistoliiton ehdokaslistalla on täydet 20 ehdokasta. Vasemmistoliiton muut eurovaaliehdokkaat löytyvät puolueen eurovaalisivuilta osoitteesta http://vasemmistoliitoneurooppa.fi/ehdokkaat-2009

Jätä vastaus