Pelko ja viha

Espoon tragedia ei mitenkään liittynyt tekijän etniseen taustaan.Jos vertaamme muita maassamme tapahtuvia väkivaltarikoksia emme voi mitenkään väittää että väkivalta Suomessa olisi tuontitavaraa.
Elämme murrosaikoja.Suomi on kansainvälistynyt vauhdilla joka pelottaa kansalaisia.Eilen minulle soitti 70-vuotias nainen joka pelkää mennä bussiin, koska”siellä etupenkillä retkottaa niitä ulkomaalaisia nuoria miehiä”.Olemme saaneet pelon kaduillemme ja jotkut tekevät politiikkaa ruokkimalla tätä pelkoa.Luulen, että soittajaakin oli peloteltu.

Rikoksiin syyllistyneet muiden maiden kansalaiset tulisi karkoittaa.Mielestäni kynnyksenä voisi olla toistuvuus lievemmissä tapauksissa ja suora karkotus vapausrangaistusten ollessa kyseessä.
Maahanmuuttajia meille tulee jatkossakin ja meillä on oltava valmiudet ottaa heidät vastaan.Kotouttamisen yhteydessä tulisi olla mielenterveyspalveluja, koska varsinkin sota-alueilta tulevilla on ongelmia, joita olisi kenellä tahansa esim kansanmurhan nähneellä.
Terveyskeskuksien kehittäminen, mielenterveyspalvelujen siirtäminen niiden yhteyteen ja riittävien investointien teko sosiaali-ja terveyspuolella olisi nyt ensiarvoisen tärkeää.

Tags: , , , , , ,

Jätä vastaus