Oikeusministeri on piristynyt

Tuija Brax, tuo viime aikoina niin väsyneen oloinen puisto-osaston naiskiintiöministeri, on piristynyt.Valtioneuvoston sivuilla hehkuu ihan uuden ilmeen saanut viheriöaktiivi.Syynä lienee toimikuntamietintö joka koskee vaalilain uudistusta ja kieltää vaaliliitot eduskuntavaaleissa.Presidentinvaaleissa liittoja onkin vaikeampi kieltää-meniväthän Tarja ja Penakin avikseen.Vaalilain muutos tuo mukanaan myös äänikynnyksen 3,5 %, joten samanlainen tilanne kuin 1980-luvulla, jolloin kansalaisaktiiveja pääsi eduskuntaan, ei helpolla toistu.

Vaalilain uudistu on ollut vireillä koko tämän ylimääräisen vuosisadan alun.Toimikunta sai työnsä päätökseen nyt, koska meillä on kannustava hallitus aikaisempien lepsujen humanistiköörien sijaan.Ein reich etc.

Äänikynnys tulee myös vaalipiireihin, 12 %.Sen sanotaan lieventävän yleistä äänikynnystä.Brax sanoo kaikkien muiden eduskuntapuolueiden olevan uuden vaalilain kannalla paitsi yhden.Porkkanaa on myös pienemmille puolueille.Puoluetukea saisivat kaikki yli 2% ääniä saaneet.

Mitähän Suomen kansa tästä ajattelisi, jos olisi paikalla?

Eilen oli TV1:ssä suuri rattijuopumuskeskustelu-mikähän sen laukaisi?Rattijuopumus on vakava asia.Jo kauan suomalaiseen kulttuuriin on kuulunut juoppouden ylistäminen.Janne Tölkkikin laulaa että toisiamme aallonpohjilta nostettiin.Tämä, kuten juoppojen jutut yleensäkin on käännettävä päinvastoin, normalisoitava ja lisättävä kohinaa ja poistettava naksahduksia, jotta ne tulevat ymmärretyiksi.Tölkki kuvailee tilannetta nousuhumalassa-laskukaudella veljeys usein laimenee ja jopa tykkänään unohtuu.

Veljeyden lisäksi myös tasa-arvo ja vapaus ovat kadonneet äärikapitalisti Leif Fagernäsilta, joka muistaaakseni edustaa joukkiota nimeltä ÄK (Äärikapitalistien Keskosliitto).Saatan kyllä erehtyäkin, onhan epäamerikkalaisuuteen taipuvainen ajatteluni jo lähtökohdiltaan rienaavaa.Mutta tämä tyyppi siis haluaa veronkevennyksiä ja nopeasti , siis palkansaajille.Lama on tulossa, lama on tulossa, lama on tulossa-trallallaa.Suitsutuksia ei näkynyt, mutta you know…

Maailmantalous, maailman suurin pyramidihuijaus, kirjoittaa Taloussanomat.

SAK ilmoitti olevansa huolissaan porvarien toimista mahdollisen laman sattuessa.Viimeksi Esko Ahon porvarihallitus epätoivossaan tappoi suuren osan terveistä yrityksistä ja pakotti kansan työttömyyteen.Heidän toimensa syvensivät lamaa ja synnyttivät Suomeen syrjäytyneiden luokan.Lieneekö tämä Kataisen hallitus sen viisaampi.Nyt ei tosin tarvitse vipata uutta kassaa valtiolle Saksasta kuten viimeksi kun Suomen varallisuus heitettiin menemään.

Varoitan edelleen seuraamasta konkurssikypsää Yhdysvaltoja kaikessa.Nyt on muutettava politiikan suuntaa sosiaalisemmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi.Se kansa joka nosti Suomen viime lamasta tuskin sitä enää tekee…

Tämän kapitalistisen sirkuksen pellet olisivat huvittavia elleivät heidän aikaansaannoksensa olisi niin järkyttäviä.

Jätä vastaus