Tänään on työturvallisuuspäivä

Työturvallisuus on aihe, joka ei koskaan saisi olla taustalla.Kokemukseni mukaan ainakin rakennusalalla työturvallisuus otetaan vakavasti.Onnettomuudet eivät kuitenkaan vähene toivotulla tavalla.Miksi?

No siksi, että alalla on vastuuttomia toimijoita, jotka piupaut välittävät koko asiasta-siitä kun tahtoo olla kustannuksia.Sain juuri viime viikolla selostuksen työtapaturmasta joka johtui piittaamattomuudesta.Tapaturmaa yritettiin peitellä ja työntekijä, joka vaati asiassa tutkimuksia sai lopputilin.Eikä tässä kaikki.Samalla työmaalla tapahtui vähän myöhemmin kuolemaan johtanut tapaturma.

Kun irtisanottu työntekijä pyysi apua Rakennusliitolta oli apu torjuttu.Liiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi oli sanonut Rakennusliiton käyvän oikeutta vain selvissä tapauksissa joista tulee rahaa liiton kassaan.

Sak ei oikein kunnostaudu tässä tapauksessa, jonka kaikkia yksityiskohtia en luonnollisestikaan tunne-tutkimusta ei ole tehty.

Mutta SAK on muutenkin etääntynyt arkipäivästä.Sen ekonomisti Olli Koski vaati tänään , Ylen teksti-tv:n mukaan, että ruuan arvonlisäveron alennusvara siirrettäisiinkin palkkaverotuksen puolelle.Entä ne, jotka eivät tule toimeen palkallaan ja ne jotka elävät kalliisti verotetuilla sosiaalisilla tulonsiirroilla?Kuka heitä auttaa kun SAK:nkin solidaarisuus on hyväosaisten puolella?

Suuri osa Suomen köyhyysongelmista selittyy sillä, että ammattiyhdistysliike on hylännyt ne jotka putoavat.Työttömien ja sairaiden, vajaakuntoisten ja muiden sorrettujen asia ei kiinnosta-ainoastaan palkankorotukset….

Ehdotan, että ay-liike palaa juurilleen ja alkaa puolustaa jäsentensä oikeuksia.Metallin vaaleissa, joita käydään parhaillaan, olisi hyvä ottaa uusi suunta.Toivon että Metallin Vaikuttajat voittaa vaalit ja lopettaa tällaisen umpioituneen oman edun tavoittelun vahvoja suosivalla politiikalla.On muistettava, että kuka tahansa voi pudota.Rakentakaa turvaverkkoa myös itsellenne-jos vaikka oma vuoro on seuraavana.

Jätä vastaus