Kirjallisuussivu

 

Lukekaa nyt aluksi vaikka Robert F. Kennedyä:”Kohti uutta maailmaa” WSOY Porvoo 1968.Ainakin mielenkiintoisia sosiaalikokeiluja-ennen kuin Mafia päästi päiviltä.

Sain oikein omistuskirjoituksella varustetun Paavo Arhinmäen kirjan “Punavihreä sukupolvi” Otava Keuruu 2006 (isbn 978-951-1-21205-8).Sain kirjan Paavolta Turun Vasemmistoklubilla 31.3 , jolloin myös haastattelin häntä.Olen lukenut vasta ensimmäisen luvun mutta hyvää tekstiä ja kiinnostavia asioita.

Arvostan myös Paavon huomautusta kun puhuimme Yhdysvalloista.Hän muistutti, että vaikka USA:ssa on vanhoillinen ja fundamentalismiin taipuvainen johto, on maassa myös hienoja asioita, mm. kansanliikkeitä hyvien asioiden puolesta.Olen täysin samaa mieltä ja toivonkin että USA:n politiikka muuttuu vastuullisemmaksi ja ihmisoikeuksia kunnioittavaksi.Tällainen muutos olisi mielestäni mahdollista jos liberaalit, demokraattiset voimat saisivat hallitusvastuun maassa.Odotan jännityksellä maan presidentinvaaleja.

Luin juuri sanomalehti Uuden Päivän historian kertovan , Pekka Lehtosen teoksen “Uusi Päivä kaikki muuttaa voi”.Se valaisee taustoja mm. SKP:n hajaannukseen ja on mielenkiintoinen näkemys vasemmistosta Suomessa ja siitä miten tähän päivään on tultu.Kannattaa lukea.ISBN 978-952-92-1648-2 Varsinais-Suomen Vasemmistoliitto.