Pekkarinen

Ylen hauskaa: Pekkarinen

20.4.2009 3.01 | Jari Suominen | Yleinen

Ylen huumoritoimituksen kevätpörriäisessä, Ykkösaamussa, esiintyi 18.4 kuin uusi mies: elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen on nyt päättänyt haluta että myös isotuloisia verotetaan. Kiitos ja ylistys, Mauri on muuttunut! Hän ei olekaan enää se sama äärikapitalistista suurpääomien suosimista harjoittava pekkaroija kuin ennen. Nyt hän penää oikeudenmukaisuutta ja rikkaiden osallistumista lamatalkoisiin.

Kuule Mauri. Ihan vaan tiedoksi että Vasemmistoliitto on jo kauan ajanut oikeudenmukaisuutta verotukseen, veroparatiisien( myös porvarihallituksen aikana sellaiseksi muuttuneen Suomen) alasajamista ja ennenkaikkea pienimpien tulojen nostamista inhimilliselle tasolle! Olemme tätä varten esittäneet toimivan mallinkin, mutta äärikapitalismia tukevalle hallitukselle mallimme ei ole sopinut vaikka se tukisi kotimarkkinoita ja työllisyyttä. Kysymys on siis kuntaveron tulonhankkimisvähennyksen alarajan nostamisesta siten että alle 10000 euron vuositulot olisivat verovapaita.Tämä takaisi kyllä yrittäjille töitä ja saisi taloutemme kukoistamaan. Valtion tulisi tietenkin kompensoida tuo 2 miljardin verotulojen menetys kunnille täysimääräisesti. Vilkastuva talous ja kaikkien kansalaisten osallisuus kyllä palauttaisi rahat valtiolle suurimmaksi osaksi.

Maahamme äärikapitalismin opein luotua köyhälistöä eivät tarvitse kuin ne jotka haluavat ilmaisia renkejä ja piikoja. Vasemmistoliiton mielestä jokaista kansalaista pitää kunnioittaa ja ymmärtää hänen elämäntilanteessaan - tämä on myös parasta lääkettä rikollisuuden torjuntaan.Jokainen haluaa luonnostaan kuulua osallisena joukkoon. Ihminen on pohjimmiltaan hyvä jos häntä ohjataan hyviin asioihin kunniallisilla esimerkeillä. Toisenlainen Suomi on mahdollinen!

On ihan eri asia toteutuuko se takkia kääntämällä ja samojen poliitikkojen voimin jotka ovat Suomen lamaan ja kurimukseen vieneetkin yksisilmäisellä politiikallaan-politiikalla josta inhimillisyys ja eettisyys on kaukana.Pekkarisen takinkääntö on kuitenkin lupauksia antava. Se merkitsee irtiottoa kokoomuksen kovasta piiskapolitiikasta ja on siksi erittäin tervetullutta ikäänkuin uuden ajan alkutuulahduksena. Tuo uusi aika alkaa kuitenkin vasta sitten kun Vasemmistoliitto on sen takuumiehenä. Vasemmistoliitto ei takkiaan kääntele vaan on ja pysyy pienempien puolella isoja roikaleita vastaan.

Toivottavasti jo eurovaaleissa saamme nähdä muutoksen viriävän. Vasemmistoliitolla on hyviä ehdokkaita Brysseliin, he ovat paitsi tavallisia kunnon ihmisiä, myös asiantuntijoita elämän eri alueilla.Sosiaalisempi, kansalaisten Eurooppa voi syntyä juuri nyt.Toisenlainen Eurooppa on mahdollinen! Jos vain yhdessä sen luomme.